eadv

Chirurgia piciorului – cand se impune operatia, recomandari si detalii despre recuperare

Sunt numeroase probleme ce pot aparea la nivelul picioarelor, de la cele mai usoare, la cele mai complicate, ce necesita interventie medicala. Una dintre cele mai frecvente probleme la nivelul picioarelor, este aparitia monturilor. Tin minte si acum, ca atunci cand eram copil, se intampla sa observ la oamenii in varsta o deformare la nivelul piciorului. Niciodata nu am indraznit sa intreb de ce arata asa, dar am descoperit mai tarziu ce este.

Daca suferi de o problema de acest fel la nivelul picioarelor, este bine sa apelezi la un medic pentru a nu duce la agravare. Afla mai multe despre chirurgia piciorului ca sa vezi ce te-ar putea ajuta, in caz ca prezinti dificultati de deplasare.

 

Ce tipuri de probleme pot necesita intervenția chirurgicală?

 

Cum am precizat anterior, una din cele mai intalnite probleme, este formarea monturilor la degetul mare sau la cel mic. De ce se intampla asta? In mare parte, din cauza pantofilor. De aceea, este o problema ce se poate dezvolta in timp. Din cauza ca degetele se freaca in miscare, de marginea pantofului, portiunile respective se inflameaza, iar osul incepe sa se deplaseze usor. Acest tip de afectiune, se poate rezolva prin operatie. Clinica MedSport te poate ajuta cu afectiunile de acest fel si multe altele.

 

O alta problema care poate aparea, este aponevroza plantara. Este o afectiune la nivelul calcaiului, in care fascia se inflameaza. Sportivii si persoanele care fac foarte multa miscare pot sa se confrunte cu aceasta afectiune. Partea buna este ca se poate rezolva si fara sa se ajunga la operatie. Modificarea incaltamintei, masajul, fizioterapia sunt unele metode la care poti apela. In caz ca nu functioneaza, atunci se poate recurge la o interventie chirurgicala.

O afectiune, ce se aseamana, prin procedura, cu monturile, este deformarea degetelor 2,3 si 4, denumita degetele in ciocan. Aceasta afectiune duce la bataturi in zona articulatiilor degetelor din cauza frecarii de pantofi.

 

Necesita recuperare astfel de interventii?

 

Da, de multe ori, dupa ce o operatie este efectuata, este nevoie si de o perioada de repaus. De ce este nevoie de recuperare? Oasele au nevoie de timp ca sa se poata vindeca complet. Spre exemplu, in cazul monturilor, recuperarea nu este atat de grea pe cat ai crede. Ia in jur de cateva saptamani sa te poti intoarce la activitatile pe care le practicai. O sa fie nevoie sa porti pantofi adecvati, ca pantoful sa nu aiba prea mult contact cu operatia efectuata.

La fel si in cazul degetelor in ciocan. Recuperarea este destul de usoara, dupa cateva saptamani, vei putea relua toate activitatile pe care obisnuiai sa le faci.

 

 

De ce sa alegi Clinica MedSport?

 

Poti alege sa te tratezi la clinica lor pentru ca au medici cu experienta, care se ocupa de sportivi de performanta, si au efectuat peste 10.000 de operatii. Ce cautam cand vrem sa ne facem bine? Pe cineva care sa aiba experienta, pentru ca prin asta, stim ca medicii se vor ocupa cum trebuie de cazul nostru. Au o rata de succes foarte mare si au tratat probleme ortopedice foarte complexe.

Ai grija de oasele picioarelor tale, pentru ca sunt pioni esentiali in mobilitatea ta. Orice problema identificata la timp, o sa fie mai usor de tratat.

 

Contact:

021 324 03 05

contact[@]medsport.ro

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *