eadv

Perioada critica pentru Bitcoin – ce se mai intampla in lumea crypto

Perioada critica pentru Bitcoin – ce se mai intampla in lumea crypto

 

Daca esti pasionat al lumii crypto, atunci sigur stii despre schimbarile majore ce s-au petrecut vizavi de Bitcoin in ultima perioada. A avut o perioada de glorie la final de 2017, insa acum se pare ca speranta investitorilor in ceea ce priveste revenirea valorii sale este una destul de mica.

S-a dus vorba monedei cand a atins apogeul, captand atentia unui public imens. Din nefericire insa, cei care au facut investitii cand era apogeul sau au fost mai tarziu dezamagiti. Nu a fost se pare cea mai inspirata decizie, daca e sa ne luam si dupa volatilitatea pietei. Bitcoin a fost vedeta anului anterior, insa situatia nu a mai fost atat de roz in 2018. In fapt, scaderea prin care a trecut a avut mai mult decat o influenta negativa asupra investitorilor – a afectat intreaga piata de monede virtuale. Din aceasta cauza, in prezent nu se mai poate face nici o estimare a viitorului criptomonede pret – nici apropiat, nici a celui indepartat.

Bitcoin trece printr-o perioada critica? Cum influenteaza asta lumea crypto?

Cu toate ca pentru un timp destul de indelungat moneda a fost vedeta lumii sale si a captat un public larg, acum iese in evidenta prin scaderea brusca ce o caracterizeaza. Dupa o perioada indelungata de stabilitate, acesta este cunoscuta mai ales pentru fluctuatiile majore pe care le prezinta.

Se aproximeaza o scadere de 16% a monedei, comparativ cu cea pe care o avea cu o saptamana inainte. Fata de anul anterior, diferenta valorii este de 65%. Date fiind si fluctuatiile insemnate care s-au inregistrat in octombrie la bursa din New York, majoritatea a fost surprinsa de stabilitatea pe care o cunostea atunci moneda. A fost insa de scurta durata, pentru ca tensiunile din lumea crypto s-au rasfrant din plin asupra monedei vedeta. In decursul saptamanii trecute, potrivit CNBC, Bitcoin scazuse cu pana la 9%. Din valoarea de 6400 dolari din octombrie, recent ajungea pe la 5390 dolari.

Unii spun ca motivele pentru care exista acum aceasta problema se refera la spargerea Bitcoin Cash ce a avut loc recent. Exista acum doua versiuni ale monedei – Bitcoin ABC si Bitcoin SV. Scopul era ca prin aceasta separare ca se realizeze o oarecare stabilitate la nivelul monedei, insa gestul s-a conturat in nesiguranta. Este o nesiguranta care s-a reflectat si la nivel de XRP si Ethereum.

Care este concluzia pe care poate oricine sa o traga legat de Bitcoin? Iata cum se prezinta situatia recenta a acesteia. In luna decembrie a anului 2017, valora 19.000 de dolari. La un interval de 4 saptamani deja valora 10.000 dolari, aproape in jumatate. La ora actuala valoarea sa se invarte undeva in jurul sumei de 4.463 dolari.

Oricine poate sa isi dea seama ca e de rentabil sa faca in momentul de fata o investitie in Bitcoin. Mai ales daca esti dintre cei care urmaresc constant stiri din lumea crypto, cam stii in ce situatie se afla cei care au decis sa investeasca bani odata cu apogeul monedei. In orice caz, sa nu uitam ca este o piata volatila si ca situatia se poate schimba oricand.

 

Tagged , , ,

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *