Uncategorized

Despre curiozitate

Ce este curiozitatea ?

Mai intai va spun o teorie gasita peWikipedia :
,,Curiozitatea este acea particularitate interactivă a unei ființe
prin care își explorează spontan ambiența și caută schimbări în
structura sau dinamica acesteia. Probabil majoritatea viețuitoarelor
sunt curioase pentru a supraviețui, dar omul a ridicat curiozitatea la
rang de calitate fundamentală și o pune la baza tuturor conexiunilor și
implicărilor proprii.”

Prefer sa am o proprie teorie : Curiozitatea este o dorinta universala pentru activitatea cerebrala , pentru informare  , asimilare si cunoastere .


„Curiozitatea este mama observatiei !” (Honore de Balzac) .


*Sa asimilam curiozitatea cu un stimul !
Unde intalnim cel mai des acest stimul ? Simplu…La copii cei mici. Pentru ei totul este nou , iar curiozitatea ii ajuta sa exploreze si sa asimileze informatii din intamplarile ce se desfasoara in jurul lor . 
Calitatea este un lucru normal , dar de cele mai multe ori acesta poate fi considerat o calitate sau un defect .De multe ori , curiozitatea este doar o dorinta de cunoastere ce nu cuprinde discretia .
Vreti exemple ? Va dau si exemple …Ganditi-va la acei paparazzi care mai are putin si face imposibilul pentru a te fotografia.Totul este din curiozitate…pentru a-i putea fi pe prima pagina a ziarului sau ganditi-va la ,,radio sant” , totul se face din curiozitate . Acestea sunt doar doua exemple , ele pot fi multe , dar nu stau sa le enumar pe toate .
Multe nu sunt de spus , cred ca stiti cu totii acest fenoment numit ,,curiozitate” !

About Mihai Viorel Dragomir

3 thoughts on “Despre curiozitate

  1. Mai ales la fete.
    Când li se ascunde ceva noapte devine un chin, de fapt și ziua, devin niște detectivi de nota 10 😀

  2. Permite-mi să merg puțin mai departe… curiozitatea este și un motiv de trăi. Sunt foarte mulți oameni pe care doar curiozitatea îi mai ține în viață. Deși nu mai au absolut nici un motiv să se bucure, deși viața lor este doar un lung șir de întâmplări nefericite și decizii proaste, ei încă sunt vii… De ce? Simplu: din curiozitate. Or să se întrebe: ''Băi, viața mea e urâtă și nu merită trăită… dar totuși, oare cât de rea poate fi?''. Sau pur și simplu, încearcă tot felul de soluții la problemele lor. Nu au speranța că le vor rezolva… dar pur și simplu, vor să vadă ce se întâmplă în urma acelei decizii. Iată așadar că uneori curiozitatea poate salva vieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.