Uncategorized

De ce au fost inventate vibratoarele?

Acesta este un articol ca cele din rubrica „Stiati ca…” fiindca vorbim despre vibratoare, ce sunt acestea, cum au aparut si care este/a fost scopul lor? Nu va ganditi la ce sunt folosite vibratoarele acum fiindca ele s-au inventat cu alt scop.
Vibratoarele cu maner de pistol. La inceputul anilor 1960 a aparut un alt instrument de masaj pentru stimulare sexuala. Se numesc, de obicei, aparate de masaj in punct sau pentru masajul pielii si au diverse piese care se ataseaza, instructiuni pentru masarea diverselor parti ale corpului, dar nu se mentioneaza stimularea sexuala. Cu toate acestea, publicitatea care li s-a facut in reviste sexy le-a definit principal utilitatea.

Vibratoarele (de acum) sunt dispozitive mecanice folosite pentru stimularea erotica, ducand inclusiv la orgasm. 
Aparitia pe piata a vibratoarelor destinate specific stimularii sexuale e de data recenta – din 1940. Cu toate acestea, aparatele de masaj pentru relaxarea musculara si tonifierea pielii dateaza de la inceputul secolului.
Poate ca s-au folosit si pentru stimularea sexuala dar nu acesta a fost scopul producatorilor. Intrand putin in teoria lor, vibratoarele folosite pentru stimularea sexuala se impart in cinci tipuri: „aparate de masaj suedez” ; in forma de falus ; cu maner de pistol; in forma de bagheta si oscilatoare.
Aparatele de masaj suedez sunt cele mai vechi dispozitive care au facut trecerea de la folosirea lor doar pentru masaj muscular la stimularea erotica – seamana cu cel folosit la masajele profesioniste sau la frizer. E vorba de aparatul de masaj suedez (prins de dosul palmei) si folosit initial la masajul fetei, gatului si la relaxarea musculara. 
Vibratoarele „in formade falus” au aparut la inceputul anilor ’40 si a avut ca scop stimularea sexuala la femei. (le putem spune: primele vibratoare folosite oficial in acest scop). De-alungul timpului, au fost scoase pe piata instrumente de stimulare sexuala pentru barbati. Aceasta industrie s-a dezvoltat foarte mult de-alungul anilor. In prezent ne sunt puse la dispozitie fel si fel de instrumente care au ca scop stimularea erotica, in  asa zisele „magazine de specialitate” numite sex-shop. Unii se intreaba „De ce?”. Raspunsul ar fi: pentru ca oamenii doresc sa se exploateze din punct de vedere sexual.
Cand spun „magazin de specialitate” nu ma refer doar la acele sex-shop-uri deschise prin orase. Aceste instrumente sunt puse la vanzare si-n mediul online pe www.lelo.ro, unde puteti comanda ceea ce doriti si sa va vina acasa prin curierat sau posta romana (depinde de metoda aleasa de voi).
Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *