Uncategorized

Ce conteaza: ambalajul sau produsul?

Cu totii ne confruntam in viata cu aceasta dilema: ambalajul sau produsul? Ce conteaza mai mult? Parerile sunt impartite exact ca-n orice dilema cu care se ocupa omenirea. In principal, ambalajul trebuie intotdeauna sa ilustreze produsul care se ascunde inauntru, sa fie cat mai aproape de real si sa nu insele cumparatorul. Multe pacaleli se trag cand cumperi un produs, pe ambalaj iti este ilustrat mare si frumos si cand il deschizi, iti cade fata.
Daca facem o comparatie: Oamenii sunt precum produsele. In public lumea se afiseaza zambitoare, plina de culoare, isi etaleaza lucrurile de valoare, se lauda cu toate cele bune (ambalajul) iar ei sunt niste oameni rau voitori, au o viata-n dungi -alb si negru- si nu stiu sa priveasca la razele de soare ce le strabat prin geamuri (produsul).
Insa oamenii sunt propriul producator ambalaje de ieftina calitate fiindca-si produc o fata subtire de fericire cand ei au sufletul palit de suparari si necazuri. Atunci de ce ne mai suparam ca suntem pacaliti de ambalaj la magazin? Suntem ceea ce oferim…de-ndata ce pacalim, karma se intoarce sub orice forma, suntem pacaliti prin ceea ce cumparam. Daca lucrurile s-ar afisa in public asa cum sunt fara sa schimbam ambalajul sunt sigur ca traiam intr-o alta lume, alta civilizatie, alta mentalitate…mult mai bune. Dar ne simtim bine atunci cand aratam doar lucrurile roz din viata noastra fiindca tare fildesi de dam pe langa persoana cu care vorbim.
Ambalajul intotdeauna este ca „sugestie de prezentare”, niciodata nu va prezenta realul. Dar de ce fac compaatie cu niste produse? Insa ceea ce vindem noi suntem produse…ceea ce suntem noi…suntem produse. Ceea ce-i vand celui de langa mine: „binele pe tava, fericirea din casa mea, succesul in cariera profesionala” sunt produse pe care acel om le cumpara energetic involuntar. Este normal ce facem? Dar pe urma de ce noi ne plangem? Primim ceea ce oferim, mi se pare o lectie logica care trebuie invatata de toti oamenii. Cand se vor schimba oamenii? Cand vor pricepe aceste lucruri… Schimbarea nu vine din exterior spre interior ci invers. Cand priviti in oglinda, incercati sa treceti de invelis si priviti-va in interior, aveti sanse sa observati mult mai multe.
Tu esti produsul – te modelezi asa cum doresti, cum crezi de cuviinta, dar cand nu te modelezi bine – invata sa privesti, sa asculti si sa te gandesti unde ai gresit si revino pe drumul cel bun. Dupa ce te-ai modelat cum trebuie, ambalajul va arata cu adevarat rasplata pentru munca ta. Vei fi un om mai frumos, mai iubitor si cu credinta in Dumnezeu.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

3 thoughts on “Ce conteaza: ambalajul sau produsul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *