Uncategorized

Ce trebuie sa stii despre valvele pneumatice?

      A trecut ceva timp de cand nu am mai scris aici. Am pierdut notiunea timpului, dar tin sa revin cu un articol tehnic. Finalizand un liceu cu profil tehnologic, filiera: Tehnician in instalatii electrice, am tinut sa scriu un articol pe o tema la mare cautare pe internet, si anume: valvele pneumatice.
Exista valve cu actionare manuala, pneumatica sau electrica, electrovalve, valve pneumatice si robineti pneumatici si hidraulici.
      Valvele pneumatice au ca rol functioarea optima generala in controlarea curgerii si a cantitatii de aer. Acestea sunt de trei feluri: valve logice, valve proportionale si valve cu control directional. Ele se pot folosi in circuite simple care nu au ca scop automatizarea deoarece pot oferi usurinta in exploatare.
      V-am bagat in ceata, asa-i? Este doar o bucata din lucrarea mea cu care mi-am luat atestatul in domeniu. Sa o luam ceva mai easy. Putem folosi acest sistem format din valve pneumatice, o bobina si un sistem electric de pompare sa eliminam apa nedorita colectata intr-un spatiu obisnuit. Cel mai bun exemplu il gasim la pompieri, atunci cand scoate apa dintr-o casa inundata. Acel sistem de pompare contine valve pneumatice care, cu ajutorul presiunii aerului, reusesc sa absoarba apa si sa o evacueze.
      Desi le vedem oriunde in jurul nostru, dar, din necunostinta de cauza, nu observam, este pe atat de greu sa le gasim pentru a le cumpara. Magazinele fizice in care acestea se pot gasi sunt foarte putine la nivel national, dar poti cumpara valve pneumatice ieftine dintr-un magazin online. Mai mult de atat, acest lucru ne usureaza munca, fara a fi nevoie sa ne mai deplasam la magazin pentru a le cumpara. Trebuie doar sa dam cateva clickuri si sa asteptam curierul.

Stiai ca…?
       Aerul conditionat din masina foloseste un sistem pneumatic, mai exact pompe pneumatice pentru a misca si a racii aerul si a mentine atmosfera rece si placuta. Tot la capitolul masini, pneumatica ajuta la umflarea rotilor, aerul este de regula presuarizat inainte de a intra in cauciuc pentru a putea suporta greutatea masinii.


       Daca ceea ce ai citit era ceea ce cautai, astept feedbackul tau. Pentru ce iti comanzi valve pneumatice? La ce ai de gand sa le folosesti?
Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *