Uncategorized

Carti laminate vs carti cartonate

     Cred ca stim cu totii ce inseamna o carte laminata. Majoritatea am tinut in mana, macar o singura data, o carte cu copertile lucioase. Practic, un fluid rezultat prin procesul de topire a foliei este folosit pentru laminarea copertii. Intregul proces se numeste laminare iar aparatul responsabil de aceasta sarcina se numeste laminator.
      Un laminator de folii si echipamente este dispozitivul cu ajutorul caruia putem obtine copertile mult dorite la cartile pe care dorim sa le tiparim. Acest lucru acorda o nota de profesionalism iar pentru un cititor conteaza mult asta. Primul contact pe care un cititor il are cu o carte este cel vizual, dupa aceea, urmeaza cel tactil, urmand ca cititorul sa ia cartea de pe raft, sa o analizeze, sa o deschida, sa citeasca cateva fraze si apoi decizand sa o cumpere sau nu. Exista o intreaga relatie de interactiune intre vizual si tactil cand vine vorba de carti, mai ales ca cel auditiv sau gustativ nu exista in situatia de fata. Toata atentia si puterea de decizie sta in: cum arata cartea? cum este la atingere? si calitatea continutului. Trecand cu succes peste primii doi pasi, cititorul mai are un singur lucru de facut: sa citeasca si sa decida daca-i place sau nu iar acest aspect tine de preferintele fiecaruia, preferinte care nu pot fi contestate. Laminarea se poate face la rece, la cald sau combinat.
      Orice editura sau tipografie dispune de echipamente necesare pentru laminare. In cazul in care dorim sa laminam un obiect, individual, spre exemplu: un calendar, putem cumpara calendarul si mergem cu el intr-un centru special de laminare din oras. Acest proces dureaza doar cateva minute, depinde de marimea obiectului pe care dorim sa-l laminam si numarul de exemplare.
      Din punct de vede statistic, 6 din 10 oameni prefera sa cumpere o carte laminata decat o carte simpla, cartonata, fara sa stie ceva despre carte. Practic, pe aceste lucruri se bazeaza si cei care promoveaza o carte, devenind acest demers o buna strategie de marketing in vanzari. Insa, cum pentru orice se plateste, nici laminarea unei carti nu e gratuita, deci o carte laminata este ceva mai scumpa decat o carte cartonata.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *