eadv

Cand vom apela la servicii funerare?

Multi ar raspunde la intrebarea din titlu „Atunci cand va sosi timpul”, doar ca atunci cand va veni un astfel de moment tragic in familie, vom fi luati prin surprindere si nu vom fi pregatiti. Sunt de parere ca o informare inainte de a se intampla lucruri nefericite nu ne costa nimic, mai ales daca un website sau un numar de contact salvat pe undeva.

Spun asta deoarece imediat dupa decesul unei persoane, trebuie sa alergam in toate directiile fiindca sunt o multime de lucruri de care este nevoie: de la cosciug pana la flori, de la imbalsamare pana la transport. Totul trebuie sa decurga cum trebuie, sa fim atenti la toate detaliile si sa nu omitem nimic. Pe drumul de ”La revedere” vor fi prezente toate rudele, prietenii, apropiatii, cunostintele. Este un moment dureros, marcat cu lacrimi si suferinta, dar in acelasi timp, este un lucru firesc. Cu totii ne nastem si murim, nimeni nu ramane vesnic pe acest Pamant.Nu luam cu noi nimic din ce am agonisit aici, ramanem doar cu amintirile momentelor placute cu cei dragi, cu calatoriile pe care le-am facut de-a lungul vietii si cu clipele de fericire.

Pentru a ne usura de griji si a finaliza rapid intregul proces de pregatire a inmormantarii, putem apela la o firma care ofera servicii funerare non stop. Acestia se vor ocupa de la A la Z de tot, fara sa duci grija sarcinilor, fara sa stai cu notite ca ai uitat sau nu ceva. Platesti si uiti de probleme. In cazul in care evenimentul neplacut te-a prins intr-un moment slab din punct de vedere financiar, acestia te pot ajuta cu dosarul de obtinere a ajutorului (fondului) de deces, urmand ca ulterior, firma isi recupereze banii din acest fond. In cazul in care serviciile te costa mai putin decat fondul de inmormantare, vei intra in posesia diferentei de bani imediat dupa inmormantare.

De ce non stop? Pentru ca nimeni nu planifica cand moare. Moartea vine prin surprindere in orice secunda, fara sa tina cont de zi, noapte, ora, weekend sau timpul saptamanii. Fie ca este vorba de o moarte naturala sau un accident, niciodata nu suntem pregatiti sa o intampinam.

Desi aceste firme se regasesc de ani buni pe piata din Romania, nu sunt foarte multi oameni care apeleaza la serviciile acestora. De ce? Nu stiu. Poate pentru faptul ca ne place sa muncim mai mult, sa avem preocupari, sa ne ocupam noi de tot si sa nu-i lasam pe altii sa se bage in gospodaria noastra. O mentalitate defecta, desigur.

Incurajez aplicarea pentru aceste servicii deoarece economisim timp, energie si bani. Totul se desfasoara pe modul ”repede-inainte” iar evenimentul se va desfasura punctual, fara nici o omitere. Sa lasam o amintire frumoasa a celui/celei care a fost pe aceasta lume, o imagine de neuitat pe retina participantilor la evenimentul de inmormantare.

Tu cum preferi: sa organizezi singur evenimentul de inmormantare sau sa apelezi la serviciile funerare a unei firme? Sa facem un brainstorming in sectiunea de comentarii.

Tagged , , ,

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *