Uncategorized

Vice-Versa

Cu totii am fost in situatia in care cineva din jurul nostru ne-a facut un rau. Si (poate) el a fost pus in situatia in care noi sau altii i-am facut rau. Oare degeaba se spune :,,se plateste aceeasi moneda dar in mana altor oameni?”
Daca stam si comparam situatia si actiunile noastre, acestea circula si au o influenta aparte de la om la om , la fel ca si banii.Altii stiu sa pretuiasca , altii nu.

Acea persoana ne-a facut un rau ! Si ? Nu trebuie sa cautam razbunare , nu trebuie sa ne patam mainile cu asa ceva deoarece va fi alta persoana in viata asta care il va invata pe el aceasta lectie , mai devreme sau mai tarziu.
Nimeni nu pleaca de aici cu temele nefacute…

Actionand la raul facut de el nu facem decat sa ne incarcam si mai tare , fiindca daca ne razbunam din nou va fi o a doua , a treia sau a patra persoana care sa ne invete aceasta lectie de viata.
Ignorand raul facut si tratandu-l cu indiferenta pe protagonist putem spune ca ne-am invatat lectia iertarii si singurul care nu si-a invatat lectia este protagonistul .Acesta va fi pus si el in postura de victima din partea altei persoane si asa isi va invata si el lectia.
Cine nu invata lectia din prima o va invata din a doua…a treia…a patra…a cincea…
Noi trebuie sa invatam din greseli nu sa le repetam !

Nu iti cladi fericirea pe necazul altuia !

About Mihai Viorel Dragomir

12 thoughts on “Vice-Versa

  1. "Cu ce mana dai, cu aia primesti " . Bunul Dumnezeu are mereu grija sa fie dreptate , toti suferim si toti facem pe cineva sa sufere dar se spune ca greselile neintentionate se mai iarta , razbunarea insa .. ei bine , lasa de dorit . Oricum nu cred ca este o satisfactie cand te razbuni , eu nu m-am razbunat niciodata deci nu stiu dar totusi..poate te simti bine cateva minute , ore dar apoi ? Probabil ca apoi iti dai seama ca gresala ai facut , si bine ar fi sa faci asta!

  2. Acestea sunt lucruri numite in poporul roman "dupa fapta si rasplata",intoarcerea rotii, la indieni e karma, soarta…etc.Nu trebuie sa cautam raul nimamnui, cel ce ne face noua rau trebuie sa aiba mustrari de constiinta!

    1. Nu toti au mustrari de constiinta dar cei ce ne-au facut noua rau vor cunoaste in viata lor persoane care le vor face si lor rau. Si tot asa… 🙂

  3. Sunt de acord iar sfarsitul spune tot! Desi nu ai cum sa ignori cand cineva iti face rau trebuie sa sti ca la un moment dat isi va primi "rasplata".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.