Uncategorized

Suna credibil ?!?

O sa las complet teoriile la o parte.Nu cred ca este necesara teorie pe o astfel de tema…

Sunt momente in viata noastra cand credibilitatea ne este influentata. Credem intr-o persoana si este indeajuns sa vina un anume ,,x” sa spuna ca nu trebuie sa credem ca aduce el motive ,,de pe Marte” si noi deja punem botul . Am trait experienta cand cateva ZECI DE PERSOANE din jurul meu s-au lasat influentati de o persoana care a venit cu un argument fals impotriva altei persoane .
Totul s-a petrecut simplu si rapid : ,,Nu mai aveti incredere in ,,y” ! Si deja oamenii nu mai aveau incredere .
Oamenii care fac acest lucru o fac cu un scop si va asigur eu ca acel scop nu este unul bun !

Daca eu am trait experienta sa vad zeci de astfel de persoane care se lasa atat de usor influentati , la nivel national sau mondial de ce numar sa vorbim ?

Uneori cred ca oamenii sunt ca oile (fara sa generalizez) …cand vine un cioban si spune luati-o la stanga …oamenii pe-acolo se duc !

Nu analizam situatiile , nu cantarim informatiile si nu suntem capabili sa gandim in astfel de situatii . Dar ne intrebam de ce ? Am doua raspunsuri in care cred :
1) suntem prea naivi
2) inca nu ne-am confruntat cu astfel de situatii si suntem influentati usor

Nu pot sa acord procentaje cat la suta cred in primul sau cat la suta cred in al doilea  … dar un lucru este cert : amandoua sunt adevarate .

Repet : Ceea ce am scris reflecta realitatea DIN JURUL MEU !!! Prin acest articol nu incerc sa jignesc pe nimeni si nu fac referiri la anumite persoane .

About Mihai Viorel Dragomir

8 thoughts on “Suna credibil ?!?

  1. este adevarat ce spui , din pacate…
    insa mai exista si cazuri in care argumentele care ti se aduc sunt adevarate, asa ca eu zic ca daca cineva vine cu anumite lucruri despre o anumita persoana, nu trebuie sa crezi dar trebuie totusi sa cercetezi sa vezi daca zice adevarul sau nu, iar daca zice adevarul de acolo se nasc alte intrebari.

  2. mda, pai cred ca e cel mai usor lucru sa influentezi o masa.
    pentru ca e greu sa ai o opinie, mai ales cand nu esti in cunostiinta de cauza. cel mai usor e sa fi ori pro ori contra.

  3. E adevarat si asta e trist si adevarat. Si, pe langa, mai sunt si omeltii care, datorita unei singure actiuni a unei persoane, uita complet de tot ce au stiut despre ea si din necunostinta de cauza, isi creaza o parere proasta si iremediabila…
    Siii ai dreptate!

  4. Oamenii bagă strâmbe, tot oamenii se lasă şi influenţaţi… Nici nu mai ştiu ce-i lumea asta… dar plină de răutate e sigur. >:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *