Uncategorized

Soarta coletelor în România

Încerc să evit pe cât posibil serviciile Postei Române apelând la servicii private de curierat.De multe ori s-a întâmplat să nu mai primesc un anumit colet, cu motivul: „S-a pierdut pe traseu”.
Folosesc cam des seriviciul de curierat fiindca primesc si trimit colete destul de des.
De săptămâna trecută trebuia să primesc un colet foarte important. Aşa că m-am dus la oficiul poştal să întreb de colet iar de-acolo, o tanti mi-a spus: „Nu aveţi nici-un colet! Dacă aveaţi un colet, vă sosea un bilet de confirmare acasă, prin poştaş”. Am zis „ok” şi am plecat.
Ajungând acasă, am decis să sun la firma respectivă, de la care trebuia să primesc coletul, să întreb de colet.
Când am sunat, mi s-a spus: „…coletul este ajuns după data de 14 februarie!, dacă nu l-aţi ridicat, astăzi este ultima zi şi mâine va pleca înapoi”. Ceeeeee? Ultima zi?
Îi spun persoanei respective că am fost la oficiul poştal şi mi-au zis că nu am nici-un colet iar acea persoană a spus:”Imposibil. S-a confirmat primirea coletului la oficiul dumneavoastră poştal. Coletul este prezent de pe data de 14″. Apoi mi-a fost dat seria coletului şi m-am dus înapoi la poştă.
Am chemat pe directorul oficiului poştal şi pe tanti aceea care se ocupa acolo de colete şi încasări. Le-am zis că am un colet pe numele meu. Atunci, directorul oficiului poştal m-a enervat la culme zicând şi el: „Nu aveţi nici-un colet”.

Eu: Ba da am! Coletul a fost depus la poşta respectivă în data x şi acel oficiu poştal a semnat la trimiterea coletului. În data de 14, oficiul dumneavoastră a semnat primirea coletului, emiţându-se codul: 0***9 al coletului. Acest colet este confirmat cu acte că a fost primit aici,prin semnătură şi emitere de cod la primire, cum puteţi nega existenţa lui? Poate l-aţi luat dumneavoastră. Atunci da…
Directorul: Dar de unde ştiţi seria coletului?
Eu: Treaba mea! Contează doar că eu pot dovedi că acest colet a ajuns aici iar dumneavoastră refuzaţi să-mi daţi coletul.
Directorul: Tu eşti turc? Nu-nţelegi ce zic? sau nu te duce capul atât de mult?
Eu: În momentul de faţă, mă duc direct la Oficiul Poştal Central şi depun o plângere împotriva dumneavoastră pentru că nu doriţi să-mi acordaţi coletul, el fiind în acest moment prezent în acest oficiu poştal.
Directorul: „Pai…ştii, defapt ai un colet”
Eu: Ştiam că am, mulţumesc! Dar mă bucur că daţi dovadă de nesimţire acută şi un tupeu ieftin de maidan.Păcat că te strică cravata… Adineauri, tupeul cu :”nu ai colet” era prezent pe chipul dumneavoastră, acum scrie: nesimţire!
În acest moment vreau să-mi ridic coletul; dacă nu mi-l oferiţi, mă duc direct să vă fac o reclamatie scrisă.
Directorul: Bine, i-aţi coletul.

Îmi întinde o hârtie să semnez primirea coletului şi ghiciţi ce scria pe acea hârtie: „Data primirii: 14 februarie”.
Eu: Mai întâi coletul şi pe urmă semnătura…
Casiera:Cum să nu? mai întâi semnătura şi pe urmă coletul
Eu: Sigur! Mai întâi reclamaţia şi mâine coletul…
Casiera: Ai tupeu!
Eu: Sigur! Mai şi donez din el… Cum poti să-mi ceri mie să dau semnatură pe un colet neverificat? Dacă eu semnez şi coletul este rupt, fără sigiliu sau deteriorat? Nu trebuie mai întâi să-l verific? Că doar e coletul meu, nu-i aşa?
Casiera: ba da… şi mi-a înmânat coletul
Eu: Mulţumesc! Îl verific, semnez şi plec.

Să nu uit să precizez că de două ori, mi s-au pierdut coletele pe traseu şi mi-au fost trimise altele. Un alt colet mi-a fost umblat la el, adică acei oameni mi-au înmânat conţinutul coletului în mână,fără ambalaj,refuzându-l iar altul era deteriorat.
Eu, atunci când trimit un colet o fac numai prin firmă privată, doar că nu toţi trimit colete prin firme private şi cei care nu dispun de transport de curierat rapid privat, n-am încotro şi iau prin poştă. Doar în acele cazuri mai folosesc acest serviciu…că n-am încotro…

About Mihai Viorel Dragomir

5 thoughts on “Soarta coletelor în România

  1. Am mai auzit din astea…. Din cate imi aduc aminte si ai mei au patit o data ceva in acest gen. Defapt nici nu stiu cine n-a patit? Posta nu mai trebuie decat sa trimita colete, nu mai au treaba cu saci de scrisori, dar si acest simplu lucru il fac de mantuiala… Poate le lipseste motivatia financiara, cred ca acolo lucreaza numai oameni care isi compatimesc viata…

  2. Bv =D.Mie, tare mi-a placut cum ai gestionat situatia, ba chiar m-am amuzat imaginandu-mi, pe masura ce se inteteau lucrurile ;-)) Cat despre ~serviciile…~, nici sa nu mai pomenesc si eu, zic! Ar insemna un alt exemplu de poveste cu posta :-j

  3. Eu sunt destul de multumita de serviciile postale, pana acum am primit doar carti in colet si sincer, nu e nimeni interesat sa isi isnuseasca asa ceva :)).
    Oricum sunt nesimtiti in cazurile de genul si merita sa te porti ca a tare cu ei.

  4. Mie nu mi s-a intalmplat pana acum cei drept nu foloses atat de des posta ,doar pentru carti daca e si nu cred ca au ei ce face cu ele ,numai de citit nu stau. :-j e posibil orice ,sper sa fie mai bine de acum incolo,bafta! >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *