Uncategorized

Sa fii bun e rau ?

De multe ori se intampla ca atunci cand dorim sa facem un bine sa fim interpretati gresit si tot de multe ori cand am facut un bine pentru cineva , fapta noastra a fost desconsiderata si a fost clasata ca fiind ,,un rau” .
Se merita sa mai fii bun in ziua de astazi ?
Eu zic ca se merita.Toti meritam sa fim buni si intelegatori in primul rand cu noi apoi cu oamenii din jurul nostru .Bunatatea este urmata de pace ,armonie , caldura sufleteasca si iubire .Cred ca oricine ar trebui sa cunoasca aceste sentimente si sa faca parte din decorul vietii .
Dar cati dintre noi mai suntem buni (ingaduitori) ? De ce sa facem un bine cand putem face un rau ?Parca suntem inzestrati cu puterea de a face rau , ne este mult mai usor si ne iese mult mai rapid nu-i asa ? ASA E…
Este prea greu sa facem un bine , sa ne chinuim pentru cineva , sa-l ajutam si sa-l sprijinim cu tot ce are nevoie…
Legea vietii ne pune in ambele ipostaze pentru a cunoaste ,,esenta” si pentru a ne face lectiile pe care viata ni le ofera. Momentan suntem agresori ,dar mai tarziu , vom fi victime !
Legea Karmei spune : ,,Primesti cu aceeasi moneda cu care platesti ! „

Eu cred ca atunci cand putem ajuta o persoana sa o facem , fara a astepta ceva in schimb ! 
Mai este si o chestie care stau pe buzele romanilor care spun ca ei mereu vor in jurul lor oameni buni ,cumsecade , credinciosi etc ; dar intrebarea este urmatoarea :Voi ce fel de oameni sunteti ?

,,Parfumul unei flori nu se raspandeste contra vantului ; totusi , reputatia unui om bun se raspandeste in lume chiar si contra vantului”

About Mihai Viorel Dragomir

10 thoughts on “Sa fii bun e rau ?

 1. Da, un rau se face mult mai usor decat un bine. Si totusi doar un bine facut altuia iti poate aduce linistea sufleteasca de care ai nevoie. Merita sa faci bine. 🙂

 2. @B.D – Doare doar daca vrem noi sa doara .
  @Lavinia Monica : Ma bucur ca dai crezare acestor ,,legi" .
  @Adda : Bunatatea ne imbogateste sufletul ! Si eu sunt de aceeasi parere , chiar merita sa faci bine , indiferent de situatie !
  @Denisa : Totul tine doar de noi ! Nu trebuie sa faci bine doar de dragul de a primi ceva in schimb.Ajuta de fiecare data cand este nevoie si fii buna cu cei din jurul tau si cu tine , vei vedea ca zicala : ,,Binele cu bine si raul cu rau" este adevarata !

 3. Este foarte bine sa ajuti. Consider ca ajutand pe altii te ajuti pe tine, facandu-i pe altii fericiti esti si tu fericit. Recunosc ca de fiecare data cand ajut astept ceva in schimb, dar foarte putin: un simplu multumesc pentru mine are o valoare inestimabila.

 4. Se merita…!Si garantez 100%..nu conteaza ca acel bine va fi considerat gresit si vei fi judecat…cred ca nu este placere mai frumoasa decat a face bine..eu nu merg pe "bine faci,bine gasesti"..sunt de parere ca..daca Dumnezeu..a zis sa fim buni si nu rai…atunci se merita.Vom primii rasplata sus!:)"Karma"karma nu e nimic..pe langa Dumnezeu!!

  Osea 12:6 Tu, dar, întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău.
  sau..
  Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! Psalmii 34:14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *