Uncategorized

Puterea de convingere

Astazi dezbat tema ,,puterea de convingere” . M-am uitat pe un rezumat la articolele pe care le-am scris pana in prezent si am observat ca aceasta tema lipseste …asa ca… „sa trecem la treaba” :))

Netul ,,bubuie” de articole de genul : „Tehnici pentru sporirea puterii de convingere !” …pfff…cea mai mare tampenie (parerea mea) .

Ai sanse sa convingi pe cineva daca cele spuse sunt urmate si de argumente adevarate si clare. Nu-ti trebuie alte ,,tehnici” ; insa sunt cazuri in care si cu 50 de argumente nu poti convinge o persoana sa te creada. Fiecare suntem liberi sa alegem ce sa credem sau nu .

Am stat si am analizat tot ceea ce se scrie despre aceasta tema pe internet…si se spun numai aberatii (cu exceptia a doua – trei fraze partial adevarate pe care le-am gasit pe un site) .

Tot aici incerc si eu sa va conving sa nu credeti tot ce se scrie pe internet .Mai intai va sfatuiesc cand cautati ceva sa o faceti in carti de specialitate si pe urma pe internet. De ex. daca cautati ceva la Limba Romana pentru scoala mai intai cautati in carti si pe urma pe internet. Eu mai demult am luat ,,plasa” cu un comentariu literar la un roman pe care l-am luat de pe internet . Erau numai aberatii scrise acolo si lucruri care nici nu erau adevarate… Aveti grija la sursele de informare !

Eu cred ca puterea de convingere sta in noi ! Cu cat inspiram mai multe incredere in cei din jurul nostru cu atat cei apropiati vor crede in noi ! Este un raport intre incredere si convingere. Eu cred ca este cea mai buna teorie si cel mai usor de inteles .

Va doresc o seara minunata !

About Mihai Viorel Dragomir

3 thoughts on “Puterea de convingere

  1. Foarte interesant articolul! si ai perfecta dreptate atat timp cant inspiram incredere vom fi mai usor intelesi si crezuti! Iar la partea cu netul cum se zice "nu tot ce zboara se mananca." :)) nu trebuie sa credem tot ce se scrie pe net.

  2. Eu zic că trebuie să fi stăpân pe arta vorbitului şi să te naşti cu această putere de convingere.Trebuie să şti să aduci argumente care să îl convingă pe om de ceea ce spui tu,şi sincer..nu cred că îţi poţi îmbunătăţi puterea de convingere doar dacă,lucrulile pe care le spui sunt adevărate!:)

  3. Cand incearca cineva sa ma convinga de un lucru cu orice pret,consider ca doreste sa ma pacaleasca si nu-l iau in serios. Imi doresc o lume cu oameni onesti, corecti, dar cred ca visez prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *