„Medierea este o cale de rezolvare a conflictului pe când solutia judicara ramâne o cale de înfruntare.”
Trebuie precizat, in primul rand, ca exista metode de solutionare a problemelor si inaintea instantei. Un mediator are misiunea de a rezolva anumite probleme si conflicte fara ca acele persoane sa ajunga in instanta, nici acum si nici altadata.
Intelegerea este arma cheie a acestei societati, iar impreuna cu patentul de comunicare fac casa buna impreuna. Rabdarea de a asculta un om, de a-l sfatui si indruma pe o cale reprezinta o calitate,prin care putem rezolva probleme care pana ieri nu-si gaseau rezolvarea.
Spun sincer, ca nu eram familiarizat cu acest termen: „mediere” si nu stiam prea multe despre acest domeniu, fapt care m-a facut sa intru pe net, sa caut si sa ma documentez mai bine.
Cum „nucleul” il reprezinta capitala tarii noastre, tastand pe google birou de mediator Bucuresti, am intrat pe o pagina care ofera raspunsurile la toate intrebarile mele.
Societatea duce lipsa de metode de solutionare rapida a conflictelor, iar mediul juridic descurajeaza solutionarea rapida a problemelor iar medierea a ajuns astazi, cea mai eficienta si sigura metoda de rezolvare a conflictelor.
Un mediator trebuie sa se caracterizeze prin: impartialitate, neutralitate,confidentialitate.
Incerc prin acest articol sa scot la suprafata faptul ca nu numai instanta este dispusa sa rezolve orice conflict si ca inainte de instanta, mai exista si alte cai de rezolvare.
Desigur, nu incurajez pe nimeni sa nasca conflicte pentru a ajunge aici si doresc tuturor numai pace si armonie, dar pentru cei care au intrat in anumite conflicte si probleme si nu gasesc rezolvare, acest articol este un indrumator pentru calea de impacare.
Nu uitati ca medierea nu reprezinta o „obligatie” ci este doar o alternativa de incredere pentru buna si rapida solutionare a unor probleme.
„In spatele unui conflict se ascunde o intelegere, iar descoperirea acesteia poate fi facuta doar de un mediator bun.” (Dragomir Mihai-Viorel)