Uncategorized

Plimbarile zilnice prin mall

   Pornim putin de la partea teoretica in care aflam ca „masajul”, „provine din arăbescul massa ce înseamnă:a atinge, a
simți sau a manipula sau din latinescul massa ce înseamnă “masă, masă
densă”. Masajul implică acționarea asupra corpului cu presiune –
structurată, nestructurată, staționară sau în mișcare – tensiune,
mișcare, vibrație, manual sau cu ajutorul unor ajutoare mecanice.
Țesuturile vizate pot include mușchi, tendoane, ligamente, piele,
articulații, sau alte țesuturi de tip conjunctiv, ca de asemenea și
vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal.


Masajul poate fi aplicat cu ajutorul mâinilor, a degetelor, coatelor,
genunchilor, frunții si picioarelor. Există peste 80 de modalități de
masaj recunoscute. Printre motivele cele mai des citate în justificarea
introducerii masajului ca terapie se află cererile clienților și
eficacitatea clinică percepută.


În mediile profesionale, masajul implică așezarea clientului pe o
masa de masaj, așezarea acestuia pe un scaun de masaj sau întinderea
acestuia pe o saltea, pe podea. Subiectul supus masajului poate fi
dezbrăcat complet sau parțial. Anumite părți ale corpului pot fi
acoperite cu prosoape sau cearceafuri.”

  La prima vedere, titlul acestui articol nu are nici un fel de legatura cu continutul acestuia. Este vorba despre rutina mea zilnica de a da o tura mall-ului, de a fi la zi cu ceea ce apare nou si de a cumpara mereu tot ce este la moda.
     Asa cum unii alearga prin parcuri o ora pe zi, eu ma plimb prin mall si urmaresc produsele. As putea spune ca este o activitate sportiva? Doar merg in ora aia, nu?
     Aceste plimbari zilnice si cumpararea produselor nu sunt singurele activitati la care se rezuma iesirea mea, ci mai exista un motiv foarte important pentru care merg in mall, adica acel fotoliu masaj. Am marele noroc ca cel mai apropiat mall se afla la 200m de locuinta mea si pot spune ca merg de fiecare data cand am chef.
      Pe culoarele acestora se afla fotolii cu masaj electrice, benefice pentru organism, pe care le putem activa cu o bancnota de 5 lei si avem parte de trei minute de masaj, trei minute in care ne desprindem de oamenii din jurul nostru, de problemele de la lucru si toata galagia din jur si putem simti o bucatica de rai pe pielea noastra.
      Aceste fotolii sunt din piele cu un mecanism performant de functionare compus cu mai multe moduri de masaj, dupa cum avem nevoie. Aceste scaune actioneaza asupra întregului nostru organism, fiind dotate cu „brate” interioare care maseaza spatele, mainile si picioarele.
     Astfel, diminetile incep cu cateva minute de „sport” sub o alta forma. Am redefinit cuvântul „sport” prin aceasta activitate, mi-am convins prietenii sa renunte la jumatatea aceea de ora de sport si sa ma urmeze in fiecare dimineata in plimbarea prin mall iar la final, ne oprim pentru un mesaj si plecam fericiti spre casele noastre.
      Poate par cam feminin cand spun „cumparaturi” sau „plimbari prin mall”, doar ca, fiind singur, poate chiar de la o varsta frageda, am fost nevoit sa ma descurc si sa-mi fac singur cumparaturile.
Trecand peste aceasta paranteza si aprofundand mai mult situatia, intrand in detaliile tehnice ale acestor dispozitive, am constatat ca functionalitatea acestora este de lunga durata iar garantia produsului este de 10 ani.
Cine s-ar fi gandit in urma cu multi ani la inventarea acestor produse revolutionare pentru masarea corporala? Daca privim putin in trecut, masarea nu se facea eficient, oamenii fiind „instrumentele” de masaj, doar ca eficienta lor era limitata.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *