Uncategorized

Pasiune si talent

Vreau sa incep simplu acest articol
Prin cateva cuvinte sa va descriu acest titlu ,
Vreau sa va anunt ca o poezie compusa in aceste zile
Am postat-o azi pe blogul cu rime .

Mai pe scurt : Am postat o poezie noua pe blogul cu poezii !

Se intampla in viata sa luam o mica pauza de la activitatile noastre (placute sau mai putin placute) , iar dupa aceasta pauza nu mai avem chef sa revenim . DE CE ?
Adica cand faci ceva ce nu iti place…este logic motivul pentru care nu mai vrei sa revii , dar atunci cand faci ceva ce iti place , de ce nu vrei sa iti reiei activitatea ?
Aici nu fac referire neaparat la o anume slujba (desi intra si astea tot aici) , eu as dori sa fac referire la pasiuni .
Adica…
Cunosc un baiat care deseneaza extraordinar de bine , face portrete din creion si le face exceptional . O data a luat o pauza de 2 saptamani spunand ca are nevoie de una si pe urma nu a mai dorit sa fac acest lucru .Desi inainte de pauza , desena continuu…era pasiunea lui . Ce s-a intamplat cu pasiunea ? Ce s-a intamplat cu talentul ?
Eu nu stiu cum vin chestiile acestea , nici nu le gasesc o rezolvare rationala , dar de exemplu , eu…nu cred ca pot renunta la pasiunea pentru poezii …NICIODATA ! Oricand am chef sa compun o poezie iau o foaie si un pix si incep…indiferent de locatie si timp .
Adica sa iti placa un lucru timp de 6-8 ani de zile si sa il faci din placere si pe urma pur si simplu abandonezi ? Asta inseamna ca ai muncit degeaba…
Eu cred ca atunci cand ai un talent trebuie sa il fructifici …cati nu si-ar dori sa poata picta si nu pot …iar el a abandonat aceste lucruri .

Sa nu se inteleaga ca intervin eu in procesul vietii lui , eu doar am dat un exemplu pentru ceea ce am vorbit astazi in acest articol. Este viata lui si deciziile lui !

About Mihai Viorel Dragomir

2 thoughts on “Pasiune si talent

  1. Când eram mai mic, eram destul de bun la șah. Între timp, am ajuns un jucător groaznic. Am găsit prin octombrie o plăcere în a merge la sală. În aprilie m-am oprit. Acum nu mai aștept decât să iau BAC-ul, ca să mă reîntorc la sală. Pur și simplu, după ce o perioadă nu ai mai făcut ceva, uiți cât de multă plăcere îți făcea. Și trebuie să îți reamintești! Cum altfel dacă nu practicând?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *