Uncategorized

Informatii utile despre bateriile auto

     De ani de zile se speculeaza ca bateriile ascund o putere inimaginabila, o putere care poate pune in miscare un monstru din tabla, cu motor si roti. Stati linistiti, este vorba doar de clasicele autoturisme care fac parte din viata noastra de ani de zile.

     Bateriile auto au sarcina de a alimenta reteaua cu curent electric alternativ, ajuta la pornirea motorului si asigura iluminarea. 
      Durata de viata a unei baterii este de trei – patru ani insa acest lucru difera de la un autoturism la altul, de la o baterie la alta, dar si modul si durata de functionare pot lasa amprenta asupra duratei de viata a bateriei.
In general, in domeniul bateriilor auto, pretul nu este aplicat neaparat in raport cu calitatea acestora.        Pretul este aplicat in functie de producatorul bateriei fiindca exista baterii mai putin cunoscute cu o durata de viata de cinci – sase ani si baterii „cunoscute” cu o durata de viata de doi ani.
Exista anumite criterii de calitate pe care vanzatorul trebuie sa vi le prezinte si daca se poate, sa va ofere consultanta in ceea ce priveste alegerea bateriei potrivite.
      Oprirea si pornirea, in mod frecvent si desfasurata intr-o perioada de timp destul de scurta, a autoturismului, face ca durata de viata a bateriei sa scada. Inginerii au aproximat o perioada de viata a bateriei auto a unui taxi de doar sase luni.
     Mai trebuie sa stiti ca toate bateriile cumparate din centre autorizate beneficiaza de garantie. Certificatul de garantie va este inmanat la cumpararea bateriei asa ca aveti grija si nu va lasati pacaliti de alti vanzatori care comercializeaza baterii „no-name”.
Personal utilizez doar baterii auto Varta deoarece au reusit, de-a lungul timpului, sa ma convinga ca sunt cele mai durabile baterii de pe piata si care nu m-au lasat in impas atunci cand imi era lumea mai draga.
Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *