Uncategorized

Existenta raiului si negarea iadului

Acum ceva timp, am scris un articol pe blogul www.g-ratacite.blogspot.ro in care am spus: ,,cred in existenta raiului dar neg existenta iadului”.
Sunt liber sa cred in ceea ce vreau si sunt liber sa cred doar in Dumnezeu si atat. Daca „totul” a fost facut de EL, atunci iadul inseamna ca a fost facut tot de Dumnezeu? Daca EL este binele, iubirea, speranta, viata … cum sa dea viata raului? Totul a luat nastere de la Dumnezeu! Doar asa spune si Biblia: „…universul a luat nastere datorita lui Dumnezeu”.

Se spune ca sufletul este nemuritor. 50% adevarat! Sufletul este si muritor…
Sa explic teoria mea:
Iadul nu exista. Oamenii buni, iubitori si credinciosi ajung in rai, loc despre care stim cu totii ca este un taram al binelui si in rai sufletul este nemuritor.
Ce se intampla cu cei „rai”? Nu cred ca acestia „beneficiaza” de acelasi dar ca si noi, nemurirea sufletului. Si nu cred ca astfel, ei ajung in iad. Sufletul celor rai eu cred ca este muritor la fel ca trupul. Eu cred, in privinta celor rai, ca le-a fost acordata aceasta viata pentru a incerca indreptarea relelor facute in alte vieti. Asta daca credem in existenta altor vieti.
Este un subiect atat de complex si de abstract…

Aceasta este doar opinia mea. Aleg sa cred DOAR in Dumnezeu si atat!

Maine o sa fac un articol despre: „Singuratatea in cuplu”

Tagged , , , , , , , , , ,

About Mihai Viorel Dragomir

25 thoughts on “Existenta raiului si negarea iadului

 1. interesanta este idea ta, pana acum cred ca esti singura persoana pe care am azuit-o cu o idee asa..adica am auzit side altii dar tu ai expiramt-o clar! eu nu vreau sa te contrazic, dar eu cred si in existenta iadului…
  si astept articolul de maine:D

 2. Biblia menționează de existența iadului. Este locul în care Dumnezeu l-a aruncat pe Lucifer și ceata sa de îngeri în clipa în care aceștia s-au răzvrătit împotriva Sa. Iadul exista de mult, a fost creat dinaintea apariției dualității bine/rău. Ceea ce dovedește că Dumnezeu știa că va urma să fie trădat. Dacă iadul nu ar exista, nimic nu m-ar putea opri pe mine ca om să plantez haos. De ce? Simplu! Pentru că nu o să plătesc pentru asta. Doar o să dispar definitiv. Iar neexistența îmi asigură și nepăsare. Nu exist, nu am regrete.
  Așadar, așa cum Dumnezeu tolerează existența răului, trebuie de dragul corectitudinii să existe și un Infern. Așa ar fi corect din partea Sa.

  1. Da, Biblia mentioneaza dar de ce nu se povesteste cu exactitate crearea iadului? Se spune despre Lucifer si bla bla bla…. La inceput se explica in detaliu cum a creat Dumnezeu totul, de ce nu se explica cum s-a creat iadul? Fiindca e doar presupunere si atat… Daca Lucifer nu l-au mai ales pe D-zeu asta nu inseamna ca el a devenit "diavolul". Defapt, cine e "diavolul"?
   Desigur ca totul vine la pachet, mereu trebuie sa existe o balanta, dar sunt multe lucruri care se contrazic chiar si-n Biblie. De aceea aleg sa cred doar in EL.

  2. Păi cred că lumea funcționează pe același principiu ca și calculatoarele, sistemul binar, 1 și 0, totul este dualitate. Deci, tind să cred că El este cel care a creat și răul. Un creator a tot ceea ce există a creat și ceea ce e rău și ceea ce e bun. Așa încât, fiecare să aleagă ce știe mai bine. Mă îndoiesc de principiul că Dumnezeu a creau doar frumosul și bunătatea, iar omul a pervertit totul. Asta ar însemna că omul are aceeași putere creatoare ca și Dumnezeu. Așadar, eu consider că Dumnezeu a creat două chestiuni opuse, Binele și Răul. Apoi a creat omul și i-a dat posibilitatea de a alege ce anume vrea dintre cele două. Altfel spus, e ca un joc, noi suntem personajele. Așadar, dacă fac alegeri proaste și singura mea pedeapsă ar fi să nu mai am dreptul la încă o rundă la finalul acesteia, nimic nu m-ar opri să încalc toate regulile posibile în aceasta. Deci, de dragul corectitudinii jocului, fi bine să existe un iad unde să plătesc tot ceea ce am făcut greșit, apoi să am posibilitatea de a încerca din nou. La fel ca în viață, greșești, plătești și o iei de la capăt. Și Budismul susține ceva asemănător.

  3. Nu stiu ce sustine Budismul sau nu, si nu stiu ce sustin si alte religii. Nu fac referire la o religie anume. Intotdeauna am respectat toate religiile si dreptul fiecaruia de a crede in ce vrea. La "inceput" a existat decat binele. Daca totul i-a nastere in dualitate, de ce in momentul cand a fost creat raiul nu a fost creat si iadul? Existenta iadului nu este justificata ca fiind creata o data cu raiul. Iadul a luat nastere dupa ce omul a cunoscut raul, dupa ce s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu, dupa ce nu l-au mai ascultat. Dar cum a luat nastere? Daca Dumnezeu nu facuse, deocamdata, decat raiul, atunci cine a avut "puterea" sa ridice un "imperiu" ca cel creat de Dumnezeu, doar ca de tabara opusa? Nu se zice ca Dumnezeu este cel mai puternic? Daca doar El a avut puterea sa creeze, atunci cine a creat, ulterior, iadul? Tot EL? Nu cred… EL tocmai crease raiul!

  4. Păi tocmai asta am și spus, le-a creat pe ambele, a creat și binele și răul, și raiul și iadul, ne-a creat pe noi apoi și ne-a explicat care sunt regulile jocului. Iei decizii corecte, va fi bine de tine, decizii proaste, va fi rău pentru tine. Am simplificat totul. Cam așa văd eu totul, ca pe un joc în care poți ori să câștigi, ori să pierzi. Refuz să cred că m-a creat ca să îmi ofere ceva. Prefer să cred că m-a creat și m-a lăsat pe mine să decid ce e bine sau nu. Și singura modalitate prin care o să aflu dacă e corect sau nu va fi după moarte. Refuz să cred într-un Dumnezeu tiran, care îmi impune să fac doar bine. Prefer unul care a creat și binele și răul și mă lasă pe mine să aleg ce vreau de fapt. Asta este părerea mea cel puțin.

  5. Intotdeauna am fost liberi sa alegem si niciodata nu ne-au fost impuse actiunile de Dumnezeu. Omul alege intre bine si rau doar ca EU nu cred ca EL a creat iadul. El a creat raiul si omul. Iadul a luat cumva nastere, dar nu l-a facut EL. Nu stiu cum sa explic…Adica, pana in momentul tradarii (in care oamenii s-au intors impotriva Sa) iadul nu a existat. Si cred ca daca vroia Dumnezeu sa-l pedepseasca pe om o facea, nu era nevoie de a creea un imperiu al raului ca pe urma EL sa "lupte" impotriva raului prin oameni. Fiindca asa cum ai spus si tu, totul e ca un joc: EL incearca sa convinga oamenii sa mearga pe calea cea buna, si "Diavolul" incearca sa convinga oamenii sa mearga pe calea raului. De ce a creat iadul? Ca pe urma sa "lupte" cu convingerile si alegerile oamenilor?

  6. Sigur am fost sau suntem liberi sa alegem? Nu decidem cand sa ne nastem, nu decidem in ce familie sa ne nastem, nu decidem in ce tara sa ne nastem, in prima parte a vietii noastre de fapt parintii nostrii decid cam totul pentru noi. Iar alegerile pe care le facem daca suntem drepti vom recunoaste ca sunt rezultatul conditionarilor anterioare. Liberul arbitru de care vorbesti tu acolo nu exista. Modul in care intelegi realitatea este ceva de genul exista Dumnezeu si exista cel rau si noi decidem ce alegem stanga sau drapta nu-i asa? Aceasta idee nu are nimic de-a face cu crestinismul sau cu Dumnezeu. Biblia vorbeste despre faptul ca cu totii suntem spre drumul spre iad dar fata de cativa Dumnezeu isi arata mila si harul Sau si le schimba inima si viata. Crestinismul nu este atat de mult despre noi care trebuie sa facem ceva pentru mantuirea noastra ci este despre ceea ce a facut Dumnezeu sa ne salveze. Accentul nu este pus pe noi care alegem binele sau raul, ci este pus pe cea ce a facut Dumnezeu ca sa ne aduca acasa. PS Singurul mod de al cunoaste pe Dumnezeu este Biblia nu parerea noastra sau imaginatia noastra. Spui ca tu alegi sa crezi in Dumnezeu. In care dumnezeu crezi in cel care ti-l faci in imaginatia ta sau in Dumnezeul adevarat care ne vorbeste prin Biblie?

 3. Eu nu cred în iad, Dumnezeu nu este crud , el este iubire, el nu ar permite ca fiinţele umane să ardă veşnic, să se chinuie într-un mod crud şi nemilos. Tot ceea ce ştiu este că cei răi îşi vor primi răsplata, vor murii fără drept la înviere . Eu cred în înviere. Şi credeţi-mă cei răi nu au deloc o viaţă frumoasă pentru că ei îşi creează propriul infern.

  1. Biblia se cam contrazice singura… Biserica ofera mai multe "goluri" decat plinuri.Adica fiecare preot spune cu totul altceva. Nu am nimic cu "biserica" ca institutie.

 4. Interesant. 😕
  Eu una cred in iad. Fiecare chestie isi are opusul ei (iubirea-ura, bunatatea-rautatea, etc)… deci rai-iad. Iadul, un loc in care ajung omuletii "rai" si in care platesc pentru pacatele sale. Pentru ca daca pur si simplu le-ar murii sufletul, nici nu si-ar da seama.
  Dar, cum teoria mea ramane doar o teorie, ar fi frumos sa existe doar raiul, fara chinurile vesnice, etc etc.

  1. Cei rai nu vor mai "beneficia" de inviere.Daca sufletul oamenilor rai s-ar duce in iad si s-ar chinui timp de 100 de ani (este doar un exemplu) si pe urma ar reinvia, care e diferenta? Poate prea mica… Fiindca, sa nu uitam: vorbim despre alt univers in care nu exista spatiu sau timp. Si nu-mi convine sa aud ca un suflet bun si unul rau beneficiaza, la fel, de nemurire si inviere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *