Uncategorized

Dragostea dureaza trei ani – Frederic Beigbeder

Vreau sa multumesc librariei online Libris pentru cartea Dragostea dureaza trei ani. Intrand pe pagina lor, o sa gasiti o multitudine de carti in engleza si romana.

Am cumparat aceasta carte din pura curiozitate datorita titlului care atrage foarte mult la public. Din fericire, aceasta carte nu m-a dezamagit si am consumat-o intr-un timp foarte scurt.
De la inceputul pana la sfarsitul cartii, autorul doreste sa convinga cititorul ca dragostea dureaza doar trei ani:

In primul an spui: Daca ma parasesti, ma omor. In al doilea an spui: daca ma parasesti, o sa sufar, dar o sa-mi treaca. In al treilea an spui: daca ma parasesti, desfac o sticla de sampanie.

Desi titlul este melancolic, cartea este scrisa dintr-o perspectiva ironica care ne face sa privim lucrurile din interiorul mintii autorului si sa vedem lucrurile prin ochii lui.
Modul de abordare al subiectelor este unul direct, iar limbajul este unul de actualitate si fara pic de retineri. „Dragostea cere sacrificii”, ne-o spune si autorul care este bolnav cu virusul „dragostea dureaza trei ani” si de fiecare data cand incepe o noua relatie acesta numara anii, lunile si zilele ramase. Ultima lui iubire a durat tot…trei ani!
Cartea este usor de citit, deoarece prezinta un subiect de interes publicului larg, prezinta aspectul realist al dragostei din viziunea autorului. Sfarsitul este unul la care nu se asteapta nimeni, dar tocmai asta il uimeste pe cititor.
Este o carte foarte interesanta care te face sa vezi altfel lucrurile, ba chiar sa inveti lucruri noi despre dragoste si viata. Nu o sa o povestesc ca pe o recenzie simpla, ci doar o prezint, fiindca aleg sa starnesc interesul celor care citesc aceste randuri si sa cumpere cartea, fiindca merita pe deplin pana la ultimul banut.

Lectura placuta!

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

1 thought on “Dragostea dureaza trei ani – Frederic Beigbeder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *