Uncategorized

Cum sa monetizezi blogurile?

Multi se intreaba si m-au intrebat si pe mine: Cum fac sa scot bani de pe urma blogului?
Metode sunt multe, dar ceea ce conteaza este munca.
Nu poti face bani daca nu ai continut de calitate si nu poti pleca la drum cu ideea banilor. Mai intai creeaza-ti un blog, realizeaza continut de calitate care sa atraga publicul, strange vizitatori, adu’ blogul la un pagerank 2 macar si apoi gandeste-te la monetizat.
O cunostinta si-a deschis un blog, a scris un articol si pe urma vine la mine si ma intreaba: „-Acum, cum fac bani?”. Daca ar fi asa de usooorrr…
Sa nu va ganditi ca o sa scoateti sume colosale de pe urma blogurilor, sumele sunt mici si medii. Acesta este doar un job prin care sa scoatem niste bani de buzunar…

Acum o sa va prezint cateva metode de a scoate bani de pe urma blogurilor:
1. Publicitate prin AdSense
Un serviciu oferit de Google, dedicat bloggerilor care sunt dispusi sa aloce spatiu publicitar pe pagina lor.
Dupa inregistrarea in acest serviciu, selectati unde doriti sa va fie afisate „panourile publicitare” pe blog si pe urma incepeti sa monetizati. Monetizarea se face per click!!!
Adica, cu cat mai multe click-uri primiti pe reclamele postate pe pagina dumneavoastra, cu atat mai multi bani se strang.
Nu aveti voie sa indemnati oamenii prin retelele de socializare,messenger, telefon sa dea click pe publicitatea afisata pe pagina dumneavoastra fiindca google va depista „avalansa” de click-uri si o sa va blocheze contul.
Afisati publicitatea si uitati ca este acolo…

2.Prin articole platite
Sunt articole de tip advertorial, sau, daca ne referim la un singur cuvant: publicitate.
Cele mai sigure firme de advertising din mediul online sunt e-advertising.co si piata-de-advertoriale.ro.
Cum functioneaza?
Va inregistrati si apoi aplicati pentru articole. Diferite firme doresc publicitate si datorita acestor firme de advertising, tu poti scrie un articol publicitar pentru anumite firme si sa fii platit pentru activitatea aceasta.

Eu nu cunosc decat aceste doua modalitati deocamdata. Daca ai nelamuriri sau doresti sa-ti scrii parerea, o poti face intr-un comentariu la acest articol.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *