Cum sa iti faci propria gradina de legume
Stai la casa si ai in apropiere un teren disponibil pe care doresti sa il valorifici? Esti adeptul unei alimentatii sanatoase, bio, fara chimicale? Atunci ar trebui sa iti faci propria gradina de legume!
Gandeste-te numai la satisfactia pe care o vei avea atunci cand vei pune pe masa recolta la care ai muncit cu drag, pe care ai vazut-o crescand si in care ai incredere 100% ca este bio.
De ce ai nevoie pentru a incepe? In primul rand iti trebuie un teren cu un sol adecvat, soare, apa, seminte si cat mai multa daruire.
In momentul in care te hotarasti sa iti amenajezi gradina, trebuie sa iei in considerare timpul pe care il poti aloca ingrijirii ei. In cazul in care nu dispui de foarte mult timp liber, nu ar trebui ca suprafata gradinii sa fie mare. In cazul in care terenul pe care il ai este mai mare, ideal ar fi sa faci o poteca si o magazie unde sa iti depozitezi uneltele si produsele de ingrijire a plantelor.
Pregatirea terenului se face prin curatarea buruienilor, dupa care se sapa pamantul, se faramiteaza bucatile mari, se grebleaza, se indeparteaza pietrele mai mari si se indeparteaza radacinile ramase de la buruieni. Urmatorul pas este adaugarea unui ingrasamant natural care sa ajute la fertilizarea solului, dupa care se planteaza semintele.
Alegerea semintelor pe care urmeaza sa le cultivi este foarte importanta. Exista o gama larga de soiuri din care poti alege.
Nuoricum.ro este furnizorul de care ai nevoie! Accesand site-ul oficial, vei gasi o gama larga de seminte de legume din care poti alege: seminte de tomate, de ardei, de varza, conopida, salata, castraveti, dovlecei, vinete, ridichi, telina, morcov, ceapa, spanac, brocoli, fasole, sfecla, pastarnac si patrunjel. Trebuie doar sa te hotarasti in privinta legumelor pe care urmeaza sa le cultivi si sa plasezi comanda online, iar curierul iti va aduce produsele la tine acasa.
O atentie deosebita ar trebui acordata si ingrijirii plantelor. Nuoricum.ro este si un magazin online produse fitosanitare in cadrul caruia gasesti tot ce ai nevoie pentru ingrijirea acestora: erbicide, insecticide, fungicide, acaricide, tratament samanta, ingrasaminte chimice etc.
In afara de satisfactia pe care o ai vis-a-vis de recolta proprie, un alt avantaj al unei gradini este si cel financiar. Gandeste-te numai cati bani vei economisi in momentul in care nu vei mai fi nevoit sa iti cumperi legumele din supermarket!
Super articolul, big like!