Uncategorized

Costurile si ce implica reparatia unei masini de spalat?

     Ce implica reparatia unei masini de spalat?

      Plasarea acesteia intr-un service autorizat de raparatii certificat din punct de vedere al calitatii produselor noi folosite in inlocuirea celor defecte, de aplicarea corespunzatoare a costului de reparatie si extindere prealabila a perioadei de garantie (in cazul in care produsul se afla, inca, in garantie).

      Ce costuri implica reparatia unei masini de spalat?

In cazul in care produsul se afla inca in perioada de garantie de 24 sau 36 de luni, costul reparatiei in cazul defectarii tehnice este zero. In cazul in care defectarea masinii de spalat incalca termenii si conditiile mentionate in certificatul de garantie, acesta va fi anulat iar reparatia se face contra cost.
Nu exista o suma fixa sau ”tabel cu preturi” in ceea ce priveste reparatia acesteia. Acesta va fi constatat de catre un evaluator si comunicat clientului. In cazul refuzului, clientul are dreptul de a-si ridica masina de spalat in starea in care a predat-o in service.
     In cazurile generale, costul reparatiei inseamna 10-20% din costul masinii de spalat, din pretul de vanzare al produsului, dar nu este regula generala.
Aceste centre pentru reparatii masini de spalat se regasesc scrise in certificatul de garantie al produsului achizitionat.

      Service autorizat sau ”service de cartier”?

       In primul si unicul rand, preferam un service masini de spalat autorizat. Acesta foloseste piese originale pentru a efectua reparatia si sunt singurele centre care ofera validitate continua asupra certificatului de garantie si pot prelungi perioada acestuia de valabilitate. Perioada acestuia se prelungeste cu numarul de zile in care masina de spalat a stat in service.
Un alt argument cu care vin in alegerea unui service autorizat il reprezinta posibilitatea de a trage la raspundere compania care s-a ocupat de reparatie in cazul in care interventia nu s-a realizat corespunzator. Clientul are dreptul de a depune o sesizare/reclamatie comunicata service-ului respectiv cat si organelor abilitate pentru solutionarea problemei. In al doilea caz, acel al ”service-ului de cartier”, acest lucru nu este posibil.

      Intotdeauna va exista acest mic razboi intre cele doua tabere si ambele sunt solicitate (mai trist ca exista solicitari pentru tabara a doua) iar castigatorul il alege doar clientul. Singurul caz in care clientul iese cel castigat este in momentul in care acesta alege prima varianta.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *