Uncategorized

Cheia fericirii

Opreste  timpul in loc pentru 5 secunde din viata ta incarcata si puneti intrebarea : Ce ma face pe mine fericit ? Cand am fost eu fericit ?
Nu raspunde aici…raspunde-ti singur la intrebare , tu ai mai mare nevoie sa stii acest lucru decat eu .
Oamenii sunt intr-o alergare continua dupa fericire , ei fac 2 pasi iar fericirea 3 , foarte putini oameni cunosc si au simtit fericirea . Insa sa stiti ca Dumnezeu nu tine fericirea in cer cu forta…Fericirea este foarte aproape de noi , insa noi suntem prea orbi sa o vedem , dar anume sa o acceptam ….nici atat !
Exista doua categorii de fericire :
a) Fericire trupeasca (pamanteasca) – case , masini , palate , averi etc etc etc .
b)Fericirea interioara (spirituala) – aici o sa vorbesc mai detaliat in urmatoarele randuri .

Adevarata fericire nu consta in faptul ca ai castigat la Loto sau ti-ai cumparat o masina de ultima fita si taticul tau ca sa te faca si mai fericit ti-a mai cumparat si un apartament in mijlocul Bucurestiului…nici pe departe… TOTAL ERONAT ! Eu desconsider acest tip de fericire …. aceasta goana dupa bani si avere a devenit o adevarata nebunie…Banul a schimbat omul ! (in mai multe detalii nu intru aici pentru ca asa o sa scriu sute de randuri ) .
Fericirea interioara sau fericirea spirituala cum o mai numesc unii este ADEVARATA COMOARA care pentru unii ramane nedescoperita . Aici darurile pamantesti nu isi au locul… Aici isi are locul doar Dumnezeu , iubirea , iertarea si acceptarea …ATAT ! Daca detii aceste elemente trebuie sa fii un om fericit !
Viata este pretioasa si nu merita fumata din agonie , nu trebuie irosita din lacomie si tratata ca un nimic .
Viata este cel mai frumos dar de la Dumnezeu , ea trebuie traita fara nici-un reziduu pamantesc .

„Invata sa iubesti pentru a stii ce este iubirea , iubeste pentru a fi iubit si fara a accepta nimic altceva in schimb !”

About Mihai Viorel Dragomir

4 thoughts on “Cheia fericirii

  1. Zici bine ce zici. Fericirea fericita, fericirea adevarata nu are cauze materiale. Fericirea cauzata de o masina noua sau o viloaie cu sapte etaje este o iluzie prosteasca si gresita. Fericirea este acel sentiment de bine ce te invaluie oricare ar fi numarul baniilor din cont. Cred. Frumos articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *