Uncategorized

Ce sa alegem in viata ?

Se intampla des sa ni se intample ceva si sa avem mai multe variante de ales . Altii stiu din start ce sa aleaga altii nu .
Astazi am hotarat sa va explic cum aleg eu si pe ce principii ,,functioneaza,, mintea mea .
Cand am spus sa aleg ceva in viata nu m-am ales la lucruri fizice : jucarii sau masini . Am facut referire la deciziile pe care trebuie sa le luam .
Intotdeauna nu m-am grabit sa iau o decizie . Timpul imi apartine , in mintea mea eu reglez timpul . Inainte sa iau o decizie imi pun si cateva semne de intrebare la fiecare decizie : – De ce sa aleg varianta asta ? Si daca o aleg pe urmatoarea ? Daca nu este bine ce fac ? etc. Nu conteaza cate intrebari ne putem , conteaza sa si raspundem la propiile intrebari si sa evaluam din fiecare perspectiva fiecare decizie .
Unora le este greu sa ia o decizie si se plang celor din jur ca nu stiu ce sa faca. Aici contrazic , fiecare stie ce sa faca , dar este mai usor sa atarni un lucru pe spinarea altuia decat sa-l cari tu . Omul isi creeaza singur problemele si tot omul este cel care isi ingreuneaza viata . Dar fiecare problema are si o rezolvare , depinde NUMAI de noi sa o gasim.Aici am vrut sa ajung cu articolul ca sa va mai explic un lucru .

De ce de fiecare data in viata cand dam de greu ne ducem la cineva apropiat si ne ,,vaitam,, ? De ce nu suntem in stare singuri sa rezolvam ? Am sa va explic si de ce …
Multi si-au pierdut credinta fata de Dumnezeu si multi si-au pierdut increderea in ei si in propiile lor puteri . Cum ne-am creat singuri problema , tot singuri trebuie sa o rezolvam .Si putem sa o rezolvam , doar ca nu vrem. Cum am mai spus : este mai usor sa pasezi din problema decat sa o rezolvi singur complet.
Noi nu trebuie sa-i incarcam pe cei din jur cu problemele noastre .
Omul trebuie sa invete sa-si rezolve singur problemele , nu vreau sa fiu pesimist , dar acest lucru nu cred ca se va intampla in viitorul apropiat .

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

2 thoughts on “Ce sa alegem in viata ?

  1. Alegerile in viata depind de valorile pe care le avem, de scopurile pe care le urmarim si de posibilitatile de a le indeplini.
    Felicitari pentru noul blog si mult succes!

  2. Frumos scris si articolul si foarte frumos si comentariul persoanei ciobanudoina .
    Fiecare este stapan peste puterea de a lua o decizie. Nu pot explica in multe randuri dar pot spune ca inainte sa luam o decizie sa ne punem cateva semne de intrebare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *