Uncategorized

Ce este folia Oracal?

    Folia oracal este defapt o folie PVC autoadezivă, calandrată, folosită atât în exterior cât şi în interior, disponibilă in culori lucioase și mate. Acest tip de folie este folosita in crearea panourilor publicitare la o scara mare, spre exemplu, acele bannere pe care le gasim in orase, pe suprafata blocurilor. Aceste folii Oracal au rol protector in cazul vremii nefavorabile sau expunerii indelungate la conditiile climaterice.

APLICAREA UMEDĂ  a foliei autocolante:
  • În cazul suprafețelor cu energie de suprafață mare: sticlă, plexiglass, suprafețe acrilice. Aderența inițiala a solvenților cu aceste tipuri de suprafețe este mare, iar soluția de aplicare scade mult puterea inițială a adezivului.
  • La aplicarea pe bannere. Pozitionarea materialului pe suprafețele flexibile este mai dificilă, iar aplicarea umedă oferă șansa repozitionării foliei.
  • Colantorilor aflați la începutul carierei. Astfel, aceștia au posibilitatea repoziționării materialului în cazul în care s-au format bule de aer nedorite sau dacă a fost poziționat greșit.

APLICAREA USCATĂ se recomandă:

  • Pentru toate foliile cu adezivi poliacrilici pe bază de apă.
  • Pentru foliile cu adeziv îndepărtabil (removable) – acest adeziv se comportă ca și cum l-ați aplica umed.
    Atenție – acești adezivi au de obicei putere redusă și durată de viața mai mică.
  • Atunci când doriți să economisiți timp. Aplicarea uscată este mai rapidă, mai ales atunci când folosiți folie sau hârtie de transfer. Dupa aplicare, hârtia/folia de transfer se poate îndepărta imediat.
  • În cazul aplicațiilor umede, trebuie să așteptați minim 30 minute până ce hârtia/folia de transfer s-a uscat, pentru a o putea îndepărta de pe autocolant.

        Unul dintre marile dezavantaje ale aplicării uscate este faptul că odată poziționată folia autocolantă nu se mai poate face aproape nimic. Dacă poziționarea nu s-a facut corect de la început, sunt șanse foate mari ca materialul să fie compromis în momentul în care doriți să îl dezlipiți pentru a-l repoziționa.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *