Uncategorized

Ce este de facut ?

Unii tineri din ziua de astazi fac anumite lucruri pentru ca asa vor parintii / rudele sau prietenii . Dar nu trebuie sa ne alegem singuri drumul in viata ? Nu trebuie sa facem ceea ce ne place ? Facem anumite lucruri fara voia noastra doar pe premisele parintilor nostrii… (sper sa se inteleaga adevaratul sens) .
Pentru a concretiza , voi lua un exemplu:
Un copil este ,,obligat” la figurat (adica este stresat la cap ) sa se faca inginer pentru ca asa a fost si tatal , bunicul si strabunicul sau … A FOST DOAR UN EXEMPLU !!!
Am facut acest articol deoarece cineva mi-a cerut ajutorul printr-un mail si mi-a spus daca se poate sa nu scriu nimic din mail pe blog DECI NU SCRIU ALTE DETALII !!!
Parintii trebuie sa fie doar parinti si prieteni in acelasi timp , nu si judecatori sau impunatori …ei nu trebuie sa-i impuna copilului viitorul.Pana la urma singur va evada din acea zona si se redirectiona catre ceea ce-i place , si tot parintii vor avea de pierdut , dar cine stie…poate si copilul va avea de pierdut.

About Mihai Viorel Dragomir

5 thoughts on “Ce este de facut ?

 1. Asta asa e, ai dreptate, parintii se impun:) dar nu o fac cu nu stiu ce intentie, ei considera ca nu suntem indeajuns de maturi sa ne putem alege drumul in viata:)

  Parerea mea!:)

 2. Mda, sa li zica asta cineva si parintilor. Oricum, ei considera ca ne indruma pe drumul cel bun, fara sa-si dea seama ca devin cicalitori si se implica prea mult, intr-un mod nu tocmai placut. Un sfat da, e mereu bine venit, da` cand deja incep sa ne controleze alegerile si viitorul e nasoala treaba.

 3. Ai foarte mare dreptate în ce spui. Şi eu am păţit aşa până la un anumit punct. Mai exact, de 3 luni am pus piciorul în prag şi încerc să-mi tratez mama ca pe o simplă colegă de casă care îmi mai dă de mâncare din când în când şi nimic altceva.

 4. @Lavi : sunt cazuri in care parintii au nevoie de cateva ,,lectii"
  @Lavinia (C.L.M) : Ai o parere foarte buna .
  @Alee : Totul consta in comunicare , daca comunicarea nu exista , nu exista nici sfaturi .
  @Ana (annitu/razboi in 1…) : Eu nu m-am referit in articol la faptul ca trebuiesc ,,racite" relatiile cu parintii nostrii.Aceea a fost alegerea ta , orice alegere pe care o faci trebuie sa o respecti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *