Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt total nerabdator sa pot merge, din nou, in team building. Nu stiu cine a inventat aceasta activitate, dar il pot declara un geniu.
Sunt anagjat intr-o societate dezvoltata la nivel national cu cateva zeci de puncte de lucru, inca din prima zi de activitate a acesteia. La inceput, comunicarea intre angajati era horror – atunci cand exista un gram de comunicare iar in cea mai mare parte din timp, fiecare era cu treaba lui, nimeni nu ajuta pe nimeni. Este suficienta aceasta descriere pentru a va face o idee in ce atmosfera de lucru activam?
Managerul companiei a incercat, prin diferite metode, inclusiv sedinte, sa corecteze aceste deficiente ale colectivului, insa fara succes. Au trecut rapid primele luni de activitate si imediat s-a decis organizarea unui team building. Initial, nu am dorit sa merg, dar am discutat cu managerul si a reusit sa ma convinga sa merg, desi nu eram foarte convins de attitudinea colegilor. Nu stiu cum acesta a reusit, dar a convins 90% din oameni sa participe la acest team building.
Desi toata lumea nu avea asteptari de distractie in echipa in acest team building au acceptat si in ziua cu pricina ne-am urcat in masini. A fost organizat un outdoor team building, departe de peretii din sticla si birourile inguste pe care le aveam, departe de nemultumirile clientilor, reclamatii, taskuri si stres. Cred ca a fost un moment cheie pentru noi deoarece am reusit sa ne cunoastem mai bine, sa relationam, sa petrecem, sa ne distram si, intr-un final, sa plecam binedispusi acasa, multumiti de activitatea organizata de companie. Pe langa voia buna si bautura din plin, au existat momente foarte amuzante pe care unii dintre noi le-am creat, voluntar sau involuntar, care ne-au facut sa radem in asa fel incat ne tineam cu mainile de burta.
Mai exact, a fost vorba de un team building organizat la munte, unde am vizitat o multime de locatii, obiective turistice si nu numai, cat si plimbarile prin padure ne-au facut sa ne dorim sa ramanem o perioada mai indelungata in locatie, decat cea stabilita initial.
Activitatea de team building are ca scop cunoasterea angajatilor si in afara mediului de lucru, sa petrecem timp impreuna distrandu-ne, departe de griji, stres si taskuri. Cred ca scopul team buildingului a fost atins iar managementul companiei s-a declarat multumit de rezultatele obtinute.
Pentru o echipa de oameni care lucreaza zilnic 8-9 ore intr-un mediu office, un team building outdoor este cea mai buna alegere pentru a-i relaxa, pentru a-i scoate pe angajati din starea aceea de monotonie, pentru a-i deconecta de taskurile zilnice si pentru a le oferi sansa sa se distreze, sa fie ei si cel mai important aspect: sa formeze o echipa.
Dupa acest team building de poveste, in cadrul sediului, s-a realizat o conexiune puternica intre oameni si incepand din acel moment se poate spune ca exista o echipa unita si puternica, capabila sa indeplineasca cu succes orice task.
Cum a fost ultimul tau team building la care ai participat?