sw

Argint vs Aur

Stiati ca, imediat dupa aparitia primelor bijuterii, acestea erau destinate barbatilor? Stiati ca acelasi lucru s-a intamplat si cu pantofii cu toc care reprezentau un simbol al rangului unui barbat (functia inalta) in societate? Atribuirea lor in constituirea rangului social a devenit nula.

Aurul a luat amploare ca fiind un material foarte valoros, folosit la confectionarea de bijuterii. Initial, primele bijuterii au fost din argint. 

Bijuteriile reprezinta cadoul ideal pentru persoanele dragi, cadouri pe care le putem face cu o ocazie anume sau oricand in perioada anului, in semn de apreciere. Femeile asorteaza des imbracamintea cu accesoriile pe care le poarta. Nu doar lantisoarele si bratarile au devenit accesorii de lux din argint sau aur, cat si manerele ceasurilor sau cadranul acestora. 

Totusi, exista persoana care opteaza pentru aur sau persoane care opteaza pentru argint. De ce?

Femeile care doresc sa atraga atentia mai mult, sa fie in centrul atentiei si sa isi formeze o imagine financiar bogata in societate, acestea vor opta pentru bijuteriile din aur.

Femeile care doresc eleganta si care evita atragerea obsesiva a privirilor din jur, vor opta pentru argint. O bratara argint si snur rosu la mana este un simbol al feminitatii si a rafinamentului, comparativ cu o bratara din aur galben. Daca ne raportam la aur alb, parerea este alta, asemanatoare cu parerea despre argint.

Din punct de vedere energetic (pentru cei care cred in acest aspect), argintul aduce armonie, caldura purtatorului si il protejeaza de necazuri. Este recomandat sa fie purtat de ambii parteneri in viata de cuplu.

Pana la urma tine de gusturile fiecaruia si nu putem forma stereotipuri. Nu toate persoanele care poarta aur doresc sa fie in centrul atentiei sau sa para bogate, cum nici toate persoanele care poarta argint isi doresc sa evidentieze rafinamentul. De la cei mai in varsta ca noi am invatat ca ”gusturile nu se discuta”.

Eu sunt purtator de argint si detin inele, bratari cat si lantisoare de argint. Pentru barbati, argintul reprezinta un simbol al puterii. Nu simt vreun efect benefic din punct de vedere energetic, dar au reusit sa faca parte din mine si sa formam un intreg. Acestea sunt de nelipsit din viata de zi cu zi si mi s-ar parea ciudat sa imi lipseasca vreun inel de pe deget sau bratara de la mana. Oare sa fie simpla obisnuinta?

Tu ce fel de bijuterii porti? Sunt din aur sau din argint?

 

 

Tagged , , , ,

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *