Dependenta reprezinta o stare de supunere in fata unei tentatii. Omul este sclavul tentatiilor, de multe ori tentatiile fac din noi ceea ce nu suntem, in cazuri incontrolabile.
Starea de dependenta nu se manifesta la toti oamenii la fel. Efectele acestei stari sunt diferite,cat si modul de actionare, fie ca vorbim de depedendenta de tigari, dependenta de sex sau altfel de dependente psihice.
Anumite dependente ne afecteaza in mod negativ la nivel psihic cat si la nivel emotional. Suntem o farama de emotie si acea farama se supune si ea in fata unei tentatii irezistibile. Pe urma ne intrebam: Ce a ajuns omul? Suntem atat de incontrolabili?
Filmul „Tentatii (i)rezistibile” ilustreaza viata catorva persoane care se confrunta dependenta de sex. Tema filmului este una mai mult educativa si ofera raspunsuri foarte importante la intrebarile pe care si le pun unii oameni, cum ar fi: „Oare, sunt dependent de sex?”. In film aflati multe raspunsuri, nu este mult, dar este un inceput pentru a va ingropa cateva semne de intrebare ingrijoratoare la adresa dumneavoastra. Va recomand…
Pe baza acestui film redactez acest articol, doar ca nu o sa va vorbesc despre dependenta de sex ci dependenta de imaginatie. Exista asa ceva? Este ceva mai real decat fictiv sau mai fictiv decat real?
Imaginatia este taramul forte a psihicului uman. In acea lume totul se desfasoara la preferinta noastra. Imposibilul devine posibil…
Orice actiune pe care o facem, daca este montata mai intai pe plan imaginar, ne este oferita o vizualizare artistica care ne permite sa vedem multe alternative decat daca o privim doar pe plan real. Daca oamenii nu si-ar imagina nimic, am deveni atat de seci… Doar ce vedem, auzi, mirosi si simti, atat. Daca nu ar fi existat imaginatia nu ar fi existat creativitatea, iar fara acestea doua nu ar fi existat arta.
Artistii sunt dependenti de imaginatie, iar cand spun artisti nu ma gandesc doar la artistii de muzica. Artistul este acea persoana care da viata artei, care face arta, fie ca e vorba de scris, pictat, cantat, dansat s.a.m.d.
Eu scriu poezii si pot spune ca mare parte din zi se desfasoara pe plan imaginar. Imi ofera o noua viziune asupra vietii, asupra lucrurilor care ma inconjoara, asupra sentimentelor. Da, asupra sentimentelor si asta pentru ca sentimentele sunt si mai profunde daca sunt venite dintr-un taram incarcat energetic cu toata iubirea noastra si cu sentimente placute din abundenta.
De ce nu ne hranim iubirea cu imaginatie? Omul ar fi stiut sa iubeasca mai mult si mai frumos, dar ca orice alta dependenta, dependenta de imaginatie este si ea privita cu alti ochi in aceasta lume. Suntem catalogati ca fiind persoane „cu capul in nori”, dar mai bine asa decat cu picioarele pe pamant, sa fiu platonic si sa nu observ frumosul. Daca privim lumea din alta sfera, o privim mai frumos, daca o privim din planul real, o privim asa cum este.
Tot ceea ce scriu vine din planul imaginar. Imi imaginez totul, de la litere pana la un intreg univers, fac planuri, schitez si pe urma le pun in practica iar rezultatul final este unul magnific.
Sunt dependent de imaginatie pentru ca-mi permit sa spun ca tot ce fac se desfasoara mai intai acolo, deci sunt intr-o continua comunicare si conexiune cu ea.
Cum o tratez? Nu o tratez. Nu are leac. Nu vreau sa o tratez. Artistul trebuie sa ramana artist pana la sfarsit, chiar daca ne declaram bolnavi pe viata.
Dependent de imaginatie, dependent de a face arta!