sw

Cum creezi un brand dintr-un nume?

Marea majoritate a tinerilor care au parasit bancile liceului sunt orientati catre o universitate cu un profil pe care si-l doresc sa-l practice sau sa se angajeze in domeniul privat sau de stat. Exista si o mica parte din tineri care, din motive financiare, nu isi mai continua studiile sau pur si simplu abandoneaza procesul de educatie imediat dupa terminarea liceului.

Datorita acestei situatii, pot concluziona faptul ca in scolile din Romania nu se realizeaza ore de educatie financiara si de management. O multime de tineri cu potential se irosesc ca angajati pentru salariu minim sau mediu pe luna, in defavoarea dezvoltarii propriei afaceri.

Care sunt primii pasi?

  1. Infiintarea firmei

Pentru inregistrarea unei firme, costul total este pana in 1000 lei. In cadrul celor o mie de lei sunt incluse toate taxele, eliberare acte, realizare stampila, program facturare/contabilitate.

                2. Marketing puternic

Pentru a fi cunoscut in domeniul in care activezi, ai nevoie de o strategie de marketing puternic si de personal calificat in acest domeniu pentru a obtine rezultate eficiente intr-un timp cat mai scurt. Cele mai bune instrumente de marketing sunt publicitatea prin materiale promotionale personalizate distruibuite clientilor/potentialilor clienti si partenerilor de afacere.

Imediat dupa bifarea pe lista a acestor pasi, trebuie sa incepi sa investesti in publicitatea online. Retelele social media precum facebook, twitter si youtube contribuie foarte mult la a crea un brand puternic din numele companiei tale.

3. Creeaza un website

Compania pe care o detii trebuie neaparat sa detina un site oficial unde clientii te pot gasi, pot afla informatii cu privire la compania pe care o detii, un site de unde pot cumpara online si un loc unde pot cere oferte personalizate in cazul comenzilor mari de produse.

4. Cere feedback

Incearca pe cat de mult posibil sa recompensezi primele achizitii de pe site si cere feedback clientilor. Acesta te va ajuta foarte mult in vanzarile viitoare. Stiai ca peste 60% din cumparatori, dupa ce citesc descrierea produsului de pe site si specificatiile acestuia, citesc comentariile cumparatorilor? Feedbackul oferit de acestia reprezinta publicitate permanenta pe propriul site si atragi noi cumparatori.

5. Rasplateste fidelitatea

Daca ai dobandit clienti care comanda frecvent produse de la tine, incearca sa-l tii aproape. Fidelizeaza alegerea lui prin oferirea de discounturi si produse gratuite. In felul acesta, iti castigi un client permanent care contribuie lunar la profitul companiei.

6. Solutioneaza reclamatiile in favoarea clientului

Un bun manager transforma orice reclamatie in vanzare. Asta trebuie sa faci si tu. Daca exista nemultumiri, incearca sa le rezolvi diplomat iar solutia finala oferita clientului sa fie in favoarea sa. La final, asigura-te ca va cumpara si altceva de la tine, astfel incat pierderea sa fie acoperita.

Acestia sunt cei mai importanti 6 pasi de parcurs pentru a transforma simplul nume al companiei intr-un brand puternic o data cu trecerea timpului. Iti vei imbogati rapid portofoliul de clienti iar despre finantarea unei afaceri la inceput de drum, o sa va vorbesc intr-un articol viitor.

Munceste pentru tine pentru a obtine rezultate financiare vizibile. Pentru asta este nevoie doar sa investesti in tine si in afacerea pe care o detii.

Tagged ,

About Mihai Viorel Dragomir

1 thought on “Cum creezi un brand dintr-un nume?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *