Uncategorized

Ceasurile de pe vremea lui Ceasca vs ceasurile din prezent

In momentele acestea imi aduc aminte de copilarie, de momentele acelea de glorie din viata noastra fiindca copilaria este perioada de aur a vietii in care nu avem nici-un stres, n-avem nici-o grija si singurele lucruri pe care le faceam era sa mancam, sa ne jucam si sa ne distram.
Am crescut cativa ani la bunici si imi aduc aminte de ceasurile acelea de perete de culoare galbena, clasice care faceau un „Tic-Tac” destul de puternic. Foarte rezistente acele ceasuri de perete fiindca bunicii mei inca mai au un astfel de ceas care functioneaza ireprosabil.
Acele vremuri au trecut iar industria ceasurilor a evoluat si ea. Cred ca este una dintre putinele industrii care nu o sa dispara niciodata, fiindca oamenii au nevoie intotdeauna sa stie cat este ceasul. Adica, nu ceasul in sine ci ora. Intelegeti voi…
Ceasurile de acum sunt mai silentioase si arata mult mult mai bine din punct de vedere al aspectului. Unele dintre ele sunt mult mai reduse la dimensiuni iar mecanismul de functionare este mai performant.
Nu doar ceasurile de perete s-au schimbat ci si ceasurile de mana. Zilnic apar ceasuri de mana barbatesti care mai de care mai „pompoase” si cu un design care ii fac pe trecatori sa-si intoarca privirea dupa tine. Primele ceasuri de mana aveau un cadran de culoare alba, simplu si o curea din piele. Ceasurile erau purtate pentru lucrul pentru care au fost realizate: sa indice ora si minutul. In zilele noastre, ceasurile de mana au devenit un accesoriu. Acesta trebuie sa se asorteze foarte mult cu sacoul sau cu pantofii din picioare. Unii dintre noi nu mai purtam deloc ceasuri la mana fiindca avem ceas pe telefon sau tableta. Este tot o forma de evolutie a acestei industrii. Probabil, pe viitor, o sa avem indicata ora si minutul sub forma de holograma. Ceea ce pare acum SF, pe viitor va deveni posibil.

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *