Uncategorized

Omul si naivitatea

Omul este uneori o fiinta foarte naiva. Nu trebuie decat sa vina cineva cu o putere de convingere mai mare si gata , ii acordam crezare .
O prietena zicea : ,,Unele persoane sunt ca oile , le arati pe unde iar ei se duc ” .

Suntem pusi in situatii nu prea roz , sau cum spun unii ,,intre ciocan si nicovala” si ajungem sa acordam crezare unei persoane care pur si simplu inspira incredere fara sa aiba nici macar o dovada . Eu cred ca putem schimba acest lucru . Lasati faptele sa vorbeasca nu vorbele…

Eu spun sincer ca de fiecare data am asteptat intr-un punct neutru la fiecare situatie , cine venea cu o dovada clara l-am crezut , cine nu… cu parere de rau…dar NU !
Am avut situatii in care au venit persoane si mi-au zis : ,,Uite x ce a facut… ” . Daca ii dadeam crezare doar pe baza acestor cuvinte ce era de facut ? Sa ma duc la acea persoana si sa o iau la rost pt ca asa mi-a zis mie x-ulescu nu ?!? GRESIT !

Exista persoane care-si arunca increderea foarte repede ,,la bataie” dar de cele mai multe ori aceste persoane au avut de suferit . Nu zic ca nu e bine sa ai incredere in oameni , dar zic ca acea incredere pentru inceput sa fie limitata.Stiti cum se spune : Dureaza ani sa castigi increderea unei persoane si doar doua secunde sa o spulberi !

About Mihai Viorel Dragomir

5 thoughts on “Omul si naivitatea

  1. Pai lumea cam e impartita intre manipulatori si manipulati. Pe mine ma enerveaza persoanele care cred imediat orice. Nu e bine sa fii in nicio extrema. Nici sa fii Toma necredinciosul. Mai bine analizezi faptele si te lasi condus si de instinct.

  2. Pentru ca am fost naiva m-am certat cu o fata. am ascultat barfele celor din jur si a ajuns la ceva urat. Acum ne-am impacat 🙂

  3. Câtă dreptate ai! Am trecut prin mii de experienţe care mi-au demonstrat asta.

    Eu cred că persoanele cu adevărat inteligente, persoanele cultivate şi învăţate nu ar putea să fie niciodată naive pentru că ar deţine o mare parte din adevăr.

    Cât despre încredere aici e vorba de multă muncă!În jocul de-a încrederea nu depinde totul doar de noi asta e partea rea!

  4. De-acord cu tine!Uneori toţi suntem ca oile şi asta este foarte enervant!Este cu neputinţă să nu remarc noul aspect care este absolut FABULOS!:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.