Uncategorized

Motivatia de a invata !

In timp ce citeam ultimele noutati care s-au scris pe bloguri , am accesat blogul Laviniei (C.L.M.’S BLOG) , unde Lavinia a scris un articol despre examene si despre chestia cu ,,invatatul” . In timp ce citeam acest articol primesc si un mail. Intrerup 2 secunde activitatea sa vad ce este cu mail-ul. Am primit un mail de la un baiat , IONUT care spune asa :

,,Salut ! Ma numesc Ionut Alexandru si sunt elev in clasa a XII-a . Mai sunt doua luni pana la bac si inca nu-mi vine sa pun mana pe carte. Imi place sa invat …adica , mereu am invatat lectiile , dar cand ma gandesc sa iau caietele la rand pe toti astia 4 anii deja ma ia cu lesin . Am citit blogul tau de nenumarate ori si ti-am mai scris.In tot ceea ce ai spus m-ai motivat sa fac anumite lucruri si dupa ce am citit parca toate au prins un sens .
As dori sa-mi spui si mie acum cateva vorbe despre importanta acestui examen , fiindca vorbele tale ma ajuta foarte mult si sunt sigur ca o sa ma motiveze sa invat .


Multumesc mult ! „

 Ce sa vezi ?!? Azi ma batea gandul sa scriu ceva pe tema asta , insa nu am facut-o pana in acest moment .Mai tarziu intru si vad articolul Laviniei cu aceasta tema si imediat primesc si un mail cu aceasta tema .Asa ca…de ce nu ? Hai sa scriu despre tema aceasta .

Ionut , am inteles ca esti clasa a XII-a si emotiile examenului de bacalaureat te-au cuprins.Este ceva normal si firesc. Vreau sa stii ca ne aflam in aceeasi situatie , si eu sunt in clasa a XII-a si voi sustine examenul de bacalaureat si sincer am o mica teama in mine , probabil ai vazut si tu anul trecut cati elevi au picat examenul .
Trebuie sa stii ca mai este doar o luna jumatate pana la bac si ai 3-4 materii de invatat ! Putin timp…materie multa…iti recomand sa pui mana sa inveti . Considera aceasta perioada o perioada de sacrificiu , lasa alte activitati inutile si invata ! Este cel mai important examen , deoarece cu totii stim ca fara diploma de bac aproape nimeni nu te mai angajeaza in ziua de astazi si nici mai departe la facultate nu poti da . Este un sacrificiu pe care trebuie sa ti-l asumi pentru ca tot ce faci …faci…pentru binele tau si pentru viitorul tau .
Cu totii au trecut prin acest examen , acum este randul nostru sa trecem !
Si…multumesc ca imi citesti blogul !

Este o perioada mai grea pentru toata lumea , este o perioada incarcata cu examenul de capacitate , examenul de bacalaureat sau sesiunile de examene la facultati . Indiferent de ceea ce vorbim si intampinam , eu va doresc tuturor succes si puneti mana si invatati !

About Mihai Viorel Dragomir

4 thoughts on “Motivatia de a invata !

  1. Fiecare trebuie să înveţe pentru propiul viitor,adică dacă nu înveţi cu siguranţă nu ai şanse prea mari de a intra la ce facultate sau liceu doreşti!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *