Uncategorized

,,Lectii” de viata

Viata trebuie sa o privim ca un dar de la Dumnezeu. Pe parcursul vietii toti invatam . Stiti ce spune proverbul:  CAT TRAIESTI , INVETI !!! Este foarte adevarat .
Insa unii dintre noi , lectiile de viata le luam ca pe niste greutati ale vietii , dar nu este bine . Sunt doua lucruri diferite , una este o lectie de viata si una este o povara (o greutate) .
Despre povara si despre greutatile de care dam in viata am scris un articol acum ceva vreme , il gasiti in josul paginii sau daca nu , dati click in josul paginii pe POSTARI MAI VECHI , sigur il ve-ti gasi .
Cele mai multe lectii se invata in perioada adolescentei . Viata ne ofera cateva posibilitati de a ne face sa invatam anumite lucruri , daca noi le refuzam , tot prin diferite mijloace le v-om invata .
Viata este insasi o lectie , o lectie care trebuie invatata pe de rost si care nu avem voie sa o uitam . Daca noi , acum cand suntem tineri nu vrem sa invatam lucruri ,,esentiale” care cred ca ne-ar folosi zi de zi , ne va fi mult mai greu atunci cand suntem adulti .
Atunci cand esti adult si ai un copil , tu trebuie sa fii un om invatat , sa te descurci in situatii limita si trebuie sa fii o enciclopedie pentru copilul tau .  Fiecare copil cand este mic are un model de urmat ; el singur isi face un model si care vrea sa devina ca el , si primul model pe care il poate avea un copil sunt chiar parintii lui . De aceea tu trebuie sa fii pregatit .

Tagged , , ,

About Mihai Viorel Dragomir

1 thought on “,,Lectii” de viata

  1. Uite ca mi-ai dat de gandit cu faza cu copilul. Si este si bine sa stii cat de multe acum, ai cel mai mult timp din lumea cat esti inca copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *