Uncategorized

In plin proces de admitere

     A venit, din nou, vara si timpul in care tinerii liceeni care au absolvit, cu succes, examenul de bacalaureat, sa se inscrie la facultate. Aceasta noua etapa din viata lor este plina cu provocari si pe multi ii fac sa vada viata asa cum este, departe de mami si tati, de catel, de Ionut, vecinul cu care ieseam seara la o bere sau la fotbal, departe de vechii prieteni, toate pentru a invata ceva nou, pentru a face loc altor noi prieteni, pentru a reusi in viata pe plan profesional.
     As dori sa privim aceasta oportunitate ca o rampa de lansare. Oriunde ne-am duce sa ne angajam, majoritatea posturilor sunt dedicate „persoanelor cu studii superioare”. De acest lucru m-am lovit si eu, in urma cu un an, cand m-am mutat in Bucuresti. Am fost la interviuri, am dat teste, dar nimeni nu m-a acceptat din pricina acestui motiv, desi eram in anul doi de facultate, nu s-a putut face nici o exceptie.
    Nu vad generatia din ziua de astazi ca fiind o generatie pierduta, asa cum o vad unii. Observ, in majoritatea dintre acestia, mai mult potential decat in ceea ce a fost inainte. Vad tineri capabili sa se foloseasca de toate instrumentele necesare pentru asimilarea de noi cunostinte si observ tineri pregatiti sa devina ceea ce si-au propus.
    Cand am pasit pentru prima data pe treptele facultatii, vazand usile deschizandu-se, am simtit o motivatie interioara, ca si cum visul meu se ascunde dincolo de acele usi si voi putea atinge ceea ce mi-am propus, dupa cei trei ani de studiu si truda.
    Imi face o deosebita placere sa-mi amintesc, de fiecare data, aceste trairi si emotii, apoi sa le impartasesc cu cititorii acestui blog. Acesti ani reprezinta cea mai frumoasa perioada din viata noastra iar tot ce am enumerat mai devreme, le putem trai si simti pe pielea noastra doar o data in viata.
     Acum e momentul sa ne dam la o parte si sa-i lasam pe tinerii absolventi sa paseasca in fata. Perioada aceasta este o perioada mai grea pentru ei, in care sunt supusi testarii si interviului pentru admitere facultate. Desi nu este usor, mi-as dori sa retraiesc acele momente, sa fiu, din nou, pe bancile facultatii simtind emotia in stomac vazand foaia cu subiectele pentru examen.
     Noua, celor care am terminat facultatea, ne-au ramas doar patruzeci de ani de munca in fata. Lor, celor care abia acum incep, au in fata o noua etapa in care descopera, exploreaza, invata, leaga noi prietenii si se dezvolta atat personal, cat si profesional.
     Daca cineva m-ar intreba, unde doresc sa studiez, i-as spune ca in tara, fiindca, pe premisa „nimic nu este asa cum se zvoneste”, avem parte de un invatamant bun, pus la punct, dorit de alte tari, profesori de nota 10 iar mediul de invatare este excelent. Toate aceste cuvinte le regasim in rezultatele oferite de tinerii nostri olimpici care ne reprezinta tara in cadrul marilor concursuri si olimpiade la nivel national si international.

Va multumim ca existati, dragi studenti!
Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *