Uncategorized

Despre libertate

Atunci cand ne nastem , suntem atat de liberi , atat de ,,curati” si atat de incarcati de energie pozitiva incat radiem si ii facem pe cei din jur sa afiseze un zambet larg pe chipul lor si astfel se astearne pe ei o patura de caldura si iubire .
Odata cu inaintarea in varsta incepem  sa asimilam cunostinte , aflam si informatii bune si informatii rele . Cand parasim perioada copilariei cu toate informatiile asimilate in ani de zile , ce facem ?
Suntem predestinati de a ne crea singuri drumul in viata si acest lucru uneori este ca un atac la libertatea noastra. De ce ? Poate vi se pare cam anost ceea ce spun , dar cele spuse are si un gram de adevar.
Suntem liberi sa iubim , sa traim , sa muncim , sa invatam , sa ne exprimam liberi etc.
Dar cati dintre noi profita de aceasta libertate ?
Deci suntem liberi sa iubim – De ce nu iubim ?
Suntem liberi sa fim credinciosi – Dar de ce nu o facem ?
Suntem liberi sa alegem intre bun si rau – De ce alegem ,,raul” ?

Mereu avem tendinta de a cauta raspunsuri numai la exterior (la cei din jur si actiunile lor) , dar cautati mai intai raspunsul la voi (in interior) si o sa gasiti mai multe raspunsuri la intrebarile pe care vi le puneti .

Mesajul zilei :
Fii bun , calm si intelegator cu cei din jur . Iubeste pentru a privi numai iubire , traieste din suflet si vei primi fericire , priveste ura si vei culege numai ,,reziduuri” .
Iubirea , credinta , armonia , intelegerea si un gram de fericire sunt reteta vietii perfecte …reteta unei lumi mai bune !

About Mihai Viorel Dragomir

12 thoughts on “Despre libertate

 1. Alegem ceea ce este comod. Dar cand iubim nu este vorba de alegere, este doar faptul ca asa simtim. Si, daca iubim, nu vom alege decat binele. Insa oamenii mai fac greseli si trebuie sa-i iertam.

 2. de ce? de fraieri:-j d-aia :-j nu stim ce e bine si ce e rau:-j nu stim ce e iubirea:-j nu stim ce e libertatea si nu stim sa profitam de ea:-j
  😀 Oricum faina postarea:)

  seara faina.

  PS: Scoate verificare aia cu litere:D

 3. Lavinia Monica : Am scos verificarea…iti multumesc pt atentionare. Datorita tie am observat ca dupa scrierea articolului apareau virgule pe unde nu trebuie si cuvinte dublate .

 4. "Deci suntem liberi sa iubim – De ce nu iubim ?
  Suntem liberi sa fim credinciosi – Dar de ce nu o facem ?
  Suntem liberi sa alegem intre bun si rau – De ce alegem "raul" ?"

  ——————————–
  Fiecare lucru are un rost, unul profund.
  In anumite situatii, cand suntem "imprăștiați" sa spun asa, nu suntem constienti de actiunile noastre, astfel incat, dupa o vreme ne intrebam de ce ajungem in situatii/stari mai putin placute (sau uneori chiar greu de trait).
  Rostul din "spatele" lucrurilor se gaseste insa numai cu rabdare si cu cautari asidue…poate stii deja ca unii au cautat chiar si o viata.
  Ce vreau eu sa iti aduc este insa o veste buna!
  E faptul ca daca iti doresti cu adevarat poi afla aceste rosturi!
  Eu am reusit sa aflu cateva punandu-mi singura intrebari.
  Vad ca deja stii ca e indicat sa cautam raspunsurile in interior, ceea ce ma bucura nespus si ma determina sa cred ca stii deja ce ai de facut.
  Ramane doar sa-ti doresc multa rabdare si curaj!
  cu drag >:D<

 5. @Doamna Adina Amironesei : Va multumesc mult pentru fiecare sfat si fiecare gand bun pe care mi l-ati lasat in acest mesaj . De cele mai multe ori am gasit raspunsurile la anumite probleme , deoarece le cautam la nivelul meu mai intai .
  Inca o data mii de multumiri pentru mesaj si sper ca v placut tot ce am scris.

 6. 🙂 Tot ce am vrut noi,dovedeste istoria,a fost libertatea exterioara.Secole,s-au purtat razboaie si revolutii pentru libertate.Suntem,spun eu,intr-un moment in care razboaiele au incetat,si totusi nu ne simtim liberi.E exact cum ai spus tu "cautati mai intai raspunsul la voi (in interior) si o sa gasiti mai multe raspunsuri la intrebarile pe care vi le puneti." Maxima lui Socrate se potriveste aici perfect,dar din pacate libertatea interioara inca nu s-a nascut.

 7. @Memento mori : Libertatea interioara exista ! In interiorul nostru noi suntem stapani .Mintea noastra nu cunoaste limite…in interiorul nostru noi putem si zbura .

 8. "Odata cu inaintarea in varsta incepem sa asimilam cunostinte , aflam si informatii bune si informatii rele ." asimilam cunostinte intr-adevar,le luam dintr-o parte,dintr-alta si totusi ar trebui sa ne gandim cate din convingerile si ideile care curg sunt intr-adevar ale noastre,si nu sunt ale altora.ar trebui sa ne gandim daca o opinie este in adevar a noastra pana la urma.asta e libertatea interioara.
  Mircea Eliade si-a propus sa ajunga la cunoasterea absoluta,dar nu a ajuns la ea prin ratiune ci pana la urma prin spiritualitate.cred ca pot sa afirm ca mintea are limite,ea e cea care de obicei pune bariere.

  P.S:super ideea cu revista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *