Uncategorized

Ce este femeia?

Pe drumul spre casa, la radio se vorbea despre semnificatia femeii. Prezentatorul emisiunii le-a spus invitatilor sa dezvolta raspunsurile la intrebarea „Ce este femeia?” dar toti invitatii au dat doar raspunsuri scurte si reci.
Oare de ce se intampla asta? Oare suntem asa de goi sufleteste cand ne gandim la cuvantul „femeie” incat nu o putem defini?

Ce este femeia?
In primul rand este mama, sora si sotie, ca statul social, doar ca femeia semnifica mai mult decat atat.
Femeia a fost facuta din coastele unui barbat. Puneti mana pe partea stanga, simtiti ceva? (intrebare adresata baietilor).
Da, eu simt bataile inimii. Femeia a fost facuta sa fie mangaiata si iubita.

Aceasta fiinta ce pare atat de simpla si defapt este atat de complicata este cadoul oferit de Dumnezeu, ea este sufletul barbatului si calauza ce ii arata drumul corect, este mama care ne creste cu iubire si ne-nvata ce este bun si rau in viata, este sora cu care ne jucam cand suntem mici, cea mai buna prietena pe viata si care ne leaga unirea familiala prin sange, este o sotie care ne iubeste si ne completeaza, formand totalitatea.

Dar cu toate astea, unii barbati nu o considera decat un obiect sexual si o „carte” greu de inteles. Dar ajung sa cred ca un barbat nu va intelege niciodata o femeie decat in momentul cand o iubeste cu adevarat.

Eternă şi frumoasă,
E elixirul vieţii
Şi, de-ţi zâmbeşte-n casă,
E steaua dimineţii!

About Mihai Viorel Dragomir

7 thoughts on “Ce este femeia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *