Uncategorized

(Auto)Stimulare prin jocuri

       A trecut ceva timp de cand nu am mai jucat un joc, de cand nu m-am mai distrat in fata calculatorului. De mic si pana in prezent am fost pasionat de masini, deci jocurile cu masini nu lipsesc din calculator, doar timpul necesar lipseste cu desavarsire.

      Cum acasa nu am timp, de cateva zile am luat decizia de a face acest lucru la job. In timpul liber, joc jocuri cu autobuze online. Sunt jocuri rapide, simulatoare auto si multe altele, care nu necesita descarcare si instalare. Tot ce ai nevoie se rezuma doar la conexiunea de internet si sa nu te prinda seful, in cazul meu.

      Poate o sa spuneti ca am dat in mintea copiilor, dar in fiecare adult, in fiecare dintre noi, exista acel copil ca nu va muri niciodata, dornic sa faca, in continuare, lucruri pe care le-a facut cu multi ani in urma. Nu trebuie sa dam uitare acelei parti copilaresti din noi ci sa o alimentam in continuare cu ceea ce ne face pe noi fericiti si impliniti. Acest fenomen il consider o terapie si cred ca fiecare persoana ar trebui sa se joace pe calculator macar 15 minute pe zi pentru recreere si odihnirea creierului. Insa, mai este ceva ce nu stiati! Stiati ca… jocurile pe calculator ne stimuleaza atentia distributiva?

      Sunt student la facultatea de Psihologie si va supun unui mic experiment. Vreau sa va jucati timp de 15 minute zi de zi, timp de o saptamana acest joc si apoi apucati-va de treaba. O sa observati o atentie mult mai sporita acordata activitatii dvs cat si randamentul este ceva mai ridicat.
Dupa un timp, am constatat, involuntar, ca rezultatele mele sunt mai optime in activitatea pe care o desfasor. Cine si-ar fi imaginat ca un joc pe calculator sa ne distreze, dar sa ne si stimuleze creierul?

Tagged

About Mihai Viorel Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.